Akcija policije i poznatih: Upoznaj saobraćajne propise

Flajeri uče učesnike u saobraćaju o novim propisima Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima
91 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2012. 15:56h

Službenici Uprave policije sa javnim ličnostima i novinarima oko podneva paralelno u šest crnogorskih gradova dijelili su flajere vozačima i pješacima, u okviru kampanje "Upoznaj saobraćajne propise“.

Flajeri uče učesnike u saobraćaju o novim propisima Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koji u Crnoj Gori počinje da se primjenjuje 6. januara.

Dijeljeni su u Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima, Budvi, Nikšiću i Ulcinju.

U Podgorici to je učinjeno na četiri lokacije, Cetinjskom putu kod kružnog toka, kod „Gintaša“, u raskrnici Bulevara Ivana Crnojevića i Ulice Slobode i u Ulici Kralja Nikole, kod Trgovinske škole.

Rukovodilac Odsjeka za nadzor i kontrolu u drumskom saobraćaju Dragan Klikovac kazao je da je sredstva za štampanje 65.000 flajera obezbijedila misija OEBS-a u Crnoj Gori.

“Ovom prilikom želim da izrazim posebnu zahvalnost misiji OEBS-a u Crnoj Gori, kao i gotovo svim medijima, koji su podržali ovu kampanju. Takođe poznate ličnosti, naše zlatne lavice - rukometašice Milena Knežević, Anđela Bulatović, košarkaš Marko Popović, autor emisije “Robin Hud” Darko Ivanović, Zoran Marković Zonjo iz “The Books of Knjige” su se pridružili našim patrolama i novinarima u dijeljenju flajera”, rekao je Klikovac.

On je dodao da je cilj kampanje da se građani upoznaju sa novim zakonskim propisima u saobraćaju.

Darko Ivanović je pozvao građane da treba da poštuju saobraćajne propise, ali i dodao da vozači automobila sa državnim tablicama moraju da vode računa o poštovanju saobraćajnih propisa.

“Srećan sam i počastvovan što sam dio ove akcije. Kao javne ličnosti, snagom javne riječi trebamo da skrenemo pažnju vozačima da poštuju saobraćajne propise, kao i da im skrenemo pažnju na drakonske kazne koje su predviđene novim zakonom”, kazao je Ivanović.

“Ne dijagonalno nego na pješački”

Zoran Marković Zonjo usmjerio je i dio svog poziva na poštovanje saobraćajnih propisa i na pješake.

“Volio bih pješacima skrenem pažnju na ono što se uči u četvrtom razredu osnovne škole, ako ne i prije., a to je da se ulica ne prelazi dijagonalno nego na pješački prelaz”, istakao je Zonjo.

Galerija

Bonus video: