Bjelica: Imam deset puta više citata od svih 16 potpisnika peticije

10597 pregleda 45 komentar(a)
Bjelica, Foto: Filip Roganović
Bjelica, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica reagovao je na tekst "Akademska mreža podržala proteste: Cilj je smjena režima ogrezlog u korupciji i nasilju".

Reagovanje prenosimo integralno:

"U ime grupice od 16 potpisnika koji sebe nazivaju "Akademska mreža", oglasiše se tri penzionera Univerziteta Crne Gore, dvoje njih koji se lažno predstavljaju kao osobe sa akademskim zvanjima i oni koji i ne rade na Univerzitetu Crne Gore. Oni se ne bave politikom. Apolitični su. I nezavisni.

Jasno je da se bave etičkim kodeksom i da su zabrinuti za visoko obrazovanje. Očigledno im je dosadno u nastavi i nauci. Pojavljuju se u različitim grupicama i uvijek u istom svjetlu.

Svoj rad i zalaganje za Univerzitet Crne Gore ne moram da im obrazlažem. To jasno pokazuje vidljiva statistika u svim svjetskim naučnim bazama.

Prof. dr Duško Bjelica ima 4092 citata u okviru otvorenog Google-vog servisa Google Scholar Citations koji je pokrenut sa namjerom da se prati naučna aktivnost i uticajnost naučnika širom svijeta. Sa druge strane, 16 pobrojanih potpisnika „mreže“ na ovom servisu zajedno imaju 348 citata, što jasno govori o njihovoj naučnoj aktivnosti i uticajnosti na naučnom planu.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore, kojim ja predsjedavam, uspio je da Univerzitet konačno izvede iz finansijske i upravljačke krize i potpuno ga rastereti svih dugovanja. Ja o njima nemam šta da kažem jer su sami rekli sve o sebi."

Bonus video: