porinuti u hrvatskoj

U januaru stižu novi patrolni brodovi za crnogorsku policiju

Dva nova patrolca napravljena su od legure aluminijuma, dugi su po 15 metara, široki 4,40, a maksimalnom brzinom od čak 45 čvorova
64 pregleda 2 komentar(a)
patrolni brodovi, Foto: Siniša Luković
patrolni brodovi, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.12.2012. 16:29h

U brodogradilištu “Montmontaža-Greben” u Veloj Luci na Korčuli svečano je porinut drugi u seriji od dva nova patrolna čamca koja se u tom hrvatskom brodogradlištu grade za Upravu policije Crne Gore - Sektor granične i pomorske policije.

Novi brod dobio je ime “Herceg Novi” i taktičku oznaku P-110, a u Veloj Luci se privodi kraju i gradnja njegovog blizanca, broda “Bar” (P-101) koji je porinut prije dvadesetak dana.

Svečana primopredaja oba broda predviđena je za januar 2013, a prisustvovaće joj visoki državnih funkcioneri RH i Crne Gore, te predstavnici Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori koja je i finansirala najveći dio cijene dva nova policijska plovila.

Novi “Bar” i “Herecg Novi” će u floti Uprave policije Crne Gore zamijeniti dva stara patrolna čamca tipa “Mirna” koja su nosila ista imena, a nedavno su rashodovana i ponudjena na prodaju kao staro željezo.

Dva nova patrolca napravljena su od legure aluminijuma, dugi su po 15 metara, široki 4,40, a maksimalnom brzinom od čak 45 čvorova, pokreću ih po dva “Volvo penta”dizel motora snage po 800 konja.

Preporučujemo za Vas