Na Žabljaku će sjutra biti otvorena skijališta, prvog dana ski pas pet eura

Na skijalištu Jezerine sjutra će biti organizovano ovjeravanje licenci za sezonu 2013, za one koji su zadovoljili kriterijum na seminaru u martu
252 pregleda 3 komentar(a)
Žabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Žabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.12.2012. 10:16h

Sezona zimskih sportova na Savinom kuku počeće sjutra, saopštio je zakupac skijališta Vukomir Marjanović.

"I pored obilja snijega, potpuno spremne infrastrukture i već pripremljenih staza, procijenili smo da nema interesovanja da počnemo ranije. Početak rada skijališta se poklopio sa prethodnim godinama”, kaže Marjanović.

On je istakao da će se na dan otvaranja sezone svi koji dođu skijati po promotivnoj cijeni dnevnog ski-pasa koji će koštati pet eura.

"U periodu nakon toga, dnevni ski-pas za odrasle koštaće 15 eura, s tim što će od 25. januara jenodnevno skijanje koštati 12 eura. Za djecu mlađu od 12 godina karta za skijanje košta osam eura. Cijena sedmodnevnog ski-pasa utvrđena je na 85, a sezonskog na 300 eura. Noćno skijanje košta osam eura. Stanovnicima Žabljaka ponudićemo sezonski ski-pas za 150 eura. Žabljačkim školama i organizovanim grupama ponudićemo povoljne uslove za đake, odnosno članove grupa”, kazao je Marjanović.

Dnevni ski-pas za odrasle koštaće 15 eura, s tim što će od 25. januara jenodnevno skijanje koštati 12 eura. Za djecu mlađu od 12 godina karta za skijanje košta osam eura

I manje, prigradsko skijalište Javorovača, istog dana otvoriće sezonu zimskih sportova.

Direktor skijališta Vuk Popović kazao je da će dnevni ski-pas za odrasle koštati osam eura, dječiji i ski-pas za noćno skijanje po pet eura, a za žabljačke osnovce sezonski ski-pas 30 eura. Najam ski-opreme za odrasle dnevno košta deset, a za djecu sedam eura.

Kao novinu Popović je najavio klizalište u podnožju skijališta, ali i iznajmljivanje motornih sanki, uz obaveznog vodiča onima koji žele da obiđu predjele Durmitora, Jezerske površi ili Sinjajevine.

Javorovača ima stazu dugu 440 metara, ski-lift dužine oko 500 metara i jedan bebi-lift. Sadržaji su ski-škola, rentiranje i servis ski-opreme i noćno skijanje.

Poput ranijih godina, termin otvaranja sezone skijanja na Savinom kuku rezervisan je za predsezonski seminar učitelja i trenera skijanja koji organizuje MASI, Nacionalna asocijacija učitelja i trenera skijanja.

Ovjeravanje licenci

U organizaciji Skijaškog saveza Crne Gore, crnogorskog udruženja i učitelja skijanja - CUUTS i Fakulteta za sport iz Nikšića, na skijalištu Jezerine sjutra će, sa početkom u deset časova, biti organizovano ovjeravanje licenci za sezonu 2013, za one koji su zadovoljili kriterijum na seminaru u martu.

“Kandidati će sa demonstratorima proći kroz osnovne likove škole skijanja i dobiti licencu i validno odobrenje za rad za 2013. godinu na crnogorskim skijalištima. Kotizacija iznosi 20 eura. Domaćin, Ski-centar ’Kolašin 1450’, je za učesnike obezbijedio ski-pas za 12 eura i besplatan parking”, saopšteno je iz CUUTS-a.

Oni su pozvali sve zainteresovane učitelje skijanja i one koji to žele da postanu da im se pridruže, a, kako je rečeno, biće saopšteni planovi i noviteti u radu Udruženja za 2013. godinu, kao i informacije o održavanju kursa za sticanje zvanja učitelj skijanja koji će biti održan u martu, sa Centrom za stručno obrazovanje Crne Gore.

CUUTS je zvanična asocijacija Skijaškog saveza Crne Gore verifikovana od državnih organa, Ministarstva sporta i Uprave za sport Crne Gore. Informacije se mogu dobiti na mejl cuuts1@gmail.com, ili na broj telefona 067/512 381.

Bonus video: