U istim položajima u kojima ih je ostavio nalet pijavice: Oštećeni avioni još na aerodromu u Tivtu

Direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić rekao je da je „tražio da se vlasnik američkog aviona upozori da ga treba hitno ukloniti, jer saobraćaj svakodnevno raste i brzo može postati ozbiljna smetnja”
132 pregleda 1 komentar(a)
piaggio avioni tivat, Foto: Siniša Luković
piaggio avioni tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.06.2018. 19:07h

Iako je prošlo osam dana od kada ih je nevrijeme oštetilo, dva mala putnička aviona tipa "Piaggio P-180 Avanti" još se nalaze na platformi aerodroma Tivat u istim položajima u kojima ih je ostavio nalet pijavice 9. juna.

Oluja je tada zahvatila dva mala poslovna aviona od kojih je jedan, estonskih registarskih oznaka zarotirala oko svoje ose, ali mu nije nanijela veća oštećenja. Taj avion pripada estonskoj čarter kompaniji Panaviatic iz Taljina, a drugi avion, američki, identičnog tipa prošao je gore jer mu je slomljena lijeva glavna noga stajnog trapa, a oštećen je i dio trupa i vjerovatno elisa na motoru.

Oba aviona i dalje su u položajima u kojima su se zatekli nakon što je prošla oluja, jer su u međuvremenu na njima izvršeni uviđaji Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, kao i osiguravajućih kuća koje su evidentirale oštećenja.

Direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić rekao je da je „tražio da se vlasnik američkog aviona upozori da ga treba hitno ukloniti, jer saobraćaj svakodnevno raste i brzo može postati ozbiljna smetnja”.

Bonus video: