Zgrada fabrike "Rivijera" opasnost za građane

"Dešava se da padne kvadrat-dva zida, pa čak i do dvadeset opeka u jednom naletu... Ne znam kome više da se obratim da riješi problem"
464 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2012. 10:51h

Ruinirana zgrada nekadašnje fabrike "Rivijera" u Kotoru, osim što već godinama predstavlja ruglo za grad, potencijalna je opasnost za stanovnike kuća u njenoj blizini, ali i za ostale građane i učesnike u saobraćaju jer se nalazi tik uz glavnu saobraćajnicu.

Jedan od stanovnika kuće koja se nalazi na nekoliko metara od "Rivijere", Dejan Mirošević potražio je pomoć od Komunalne policije, nakon što su se u jutarnjim satima obrušile cigle sa tog objekta.

To se, kazao je Mirošević, stalno dešava. Problem, dodaje, imaju već nekoliko godina, ali “do sada niko ništa nije preduzeo”.

"Ovo je već postalo rizično jer sa zgrade koja je visoka oko 30 metara sve češće padaju veliki djelovi fasada, stakla i cigle, a posebno u zimskom periodu, usljed obilnih padavina i vjetra. Prvo se obrušavao materijal, koji smo sami uklanjali i čistili. Sad je to već postao ozbiljan problem jer se dešava da padne kvadrat-dva zida, pa čak i do 20 opeka u jednom naletu. Nepotrebno je objašnjavati šta može da se desi, ne samo članovima moje porodice i mojoj djeci, koji tuda svakodnevno prolaze, već i ostalim građanima, našim automobilima...", rekao je Mirošević i dodao je da problem datira već 15 godina od kada je fabrika iseljena iz objekta.

Proteklih godina su se, kazao je on, u više navrata obraćali nadležnim ustanovama, ali niko ništa nije preduzeo.

"Ne znam kome više da se obratim da riješi problem. Nešto se mora preduzeti. Ne znam čiji je objekat, da li je opštinski ili u privatnom vlasništvu, ni da li je pod sudskim sporom. To nije moja stvar. Ali, čija god da je zgrada, želim da me kao građanina zaštiti. Kada bi s moje kuće nekome nešto palo i ugrozilo ga, morao bih to da riješim", rekao je Mirošević.

Komunalna policija: Nakon prijave idemo na teren

Načelnik Komunalne policije u Kotoru Zoran Vučinović kazao je da će po prijavi izaći na lice mjesta.

Objašnjava da Komunalna policija u slučaju da je riječ o objektu koji je u privatnom vlasništvu nema drugih zakonskih mogućnosti, “osim da konstatuje činjenično stanje i naloži vlasniku objekta da otkloni nepravilnosti koje remete ili ugrožavaju javni interes”.

Stara zgrada “Rivijere” pripada istoimenoj firmi, čiji je vlasnik bio kotorski biznismen, pokojni Dragan Dudić.

Galerija

Bonus video: