"Anonimna je bila jako drska, nije poljubila vrata zbog 20 centi"

"Nije istina da je brava promijenjena kako neko od stanara ne bi mogao ući u svoj stan već je brava promijenjena na zahtjev stanara "
72 pregleda 5 komentar(a)
zgrada, Delta, Foto: Zoran Đurić
zgrada, Delta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.12.2012. 19:36h

Podgoričanin Saša Đonović, upravnik ulaza u zgradi u novom naselju iza Delte, saopštio je juče da su neistiniti svi podaci iznijeti u tekstu “Poljubila vrata zbog 20 centi” i zapitao se zašto se nekim ljudima, koji ne žele da se predstave, daje prostor da javno blate druge po imenu i prezimenu.

”Vijesti” prenose Đonovićevo reagovanje:

“U tom tekstu predstavljen sam od strane anonimne stanarke (nastavnice S.Ć.) kao bahati investitor koji teroriše mirne stanare, ne puštajući ih čak ni da uđu u svoje stanove.

Nejasno je po kojoj moralnoj, novinarskoj, profesionalnoj normi, pa, čak i zdravoj logici, neko ko insistira na svojoj anonimnosti može vrijeđati drugog po imenu i prezimenu?

Nije istina da postoji spor između investitora i šest stanara zgrade. Spor postoji između upravnika ulaza sa jedne strane i stanarke S.Ć. sa druge strane.

Nije istina da postoji spor između investitora i šest stanara zgrade

Za upravnika ulaza izabran sam jednoglasno, a u više navrata nijesam uspio da se te uloge oslobodim. Za moj izbor i ostanak na toj uzvišenoj funkciji svaki put glasala je i anonimna S.Ć.

Nije istina da se ponašam kao gazda svega. Ponašam se po odlukama skupštine stanara ulaza i Zakona o stanovanju. Nije istina da u ulazu živim sa 10 do 15 mojih bogatih prijatelja, već sa 43 vlasnika stambenih i poslovnih prostora, koliko znam korektnih i skromnih osoba kao i članova njihovih porodica. Do skoro sam u njih ubrajao i anonimnu S.Ć. Njihovo imovno stanje nije mi poznato i ne zanima me.

Nije istina da je brava promijenjena kako neko od stanara ne bi mogao ući u svoj stan već je brava promijenjena na zahtjev stanara (stan 43, 61 i drugi) jer je bila neispravna.

Nije istina da je neko poljubio vrata zbog 20 centi, jer da je tako to bi se desilo prije više od godinu dana od kada odluka stanara važi.

Problem je nastao zbog drskog ponašanja anonimne S. Ć. iz zahtjeva iste, da joj neko napravi ključ od svog novca (stanari ulaza ili ja) i prepostavljam svečano uruči. Da je anonimni pedagoški radnik S.Ć. pozvonila na interfon bilo kog stanara ili napravila svoj ključ (1,50 €) sve bi bilo u redu, a njoj je bilo lakše uznemiravati domara, upravnika, policiju i novinarku „Vijesti“. Bilo bi interesantnije za čitaoce Vašeg lista da je S.Ć. objasnila kako misli da ostvari svoje prijetnje upućene meni da će me dovesti do nivoa poslušnosti preko policije (kao da je policija njeno vlasništvo) ili svoje braće. Pitam se da li su ovo školski pedagoški metodi nastavnice S.Ć.? Poručujem joj da ovog puta to sigurno neće moći.

Na kraju: Ovakvi anonimci ostaju anonimusi čitavog života i kad im znamo ime i prezime”, piše u reagovanju Saše Đonovića.

Bonus video: