Najhladnije jutro u godini: Kolašin -21°C, Žabljak -20°C

Šljivančanin je kazao da su se vremenske prilike u žabljačkoj opštini stabilizovale, ali da mraz otežava čišćenje snijega, jer u vozilima ledi nafta
75 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin snijeg, Foto: Veljko Knežević
Kolašin snijeg, Foto: Veljko Knežević
Ažurirano: 13.12.2012. 15:18h

U Kolašinu i na Žabljaku, i pored izuzetno hladnog jutra, nije bilo problema u redovnim gradskim aktivnostima i funkcionisanju službi, saopštili su predsjednici tih opština Darko Brajušković i Isailo Šljivančanin.

Kolašin je jutros bio najhladniji igrad u Crnoj Gori sa -21 stepen, dok je na Žabljaku izmjeren stepen manje.

Šljivančanin je kazao da su se vremenske prilike u žabljačkoj opštini stabilizovale, ali da mraz otežava čišćenje snijega, jer u vozilima ledi nafta.

Šljivančanin je dodao da nema apela za bilo kakvu pomoć seoskog stanovništva, jer u njima gotovo da i nema stanovnika. “Većina je raseljena i rijetko ko tamo čeka zimu"

“Što se tiče škola i ustanova – one rade, očišćeni su prilazi, a snabdijevanje vodom i strujom je uredno. Ima poteškoća u čišćenju puteva, a to će potrajati jer imamo više od sto kilometara lokalnih drumova i više od metra snijega”, rekao je on agenciji Mina.

Šljivančanin je dodao da nema apela za bilo kakvu pomoć seoskog stanovništva, jer u njima gotovo da i nema stanovnika.

“Većina je raseljena i rijetko ko tamo čeka zimu. Za zimske uslove na Žabljaku stanje je redovno”, rekao je on.

Brajušković je saopštio da, i pored najniže temperature, danas u tom gradu nema problema, osim u korišćenju motornih vozila. On je naveo da redovno rade sve ustanove i škole.

“Komunikacije u gradu i prigradskim naseljima su uspostavljene još prije dan, dva. U toku je čišćenje puteva ka udaljenijim selima, a najveće probleme imaju radnici u tim dijelovima, jer je i dalje jako hladno”, rekao je Brajušković.

Prema njegovim riječima, iako je stanje stabilno i redovno, Kolašinci se nadaju da će ubrzo biti prekinut hladni talas i da će uslijediti otopljenje snijega.

Bonus video: