Snijeg stigao do mora

Susnježica nošena sjevernim vjetrom je i u centru Bara, a Crmnica je jutros osvanula zavijana snijegom
88 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2012. 16:40h

Sniježna mećava praćena olujnom burom zahvatila je danas i niže djelove kotorske opštine pa se snijeg zabijelio i na stotinak metara od mora, a padao je i u Baru.Bilo ga je i u Kavču, naselju na brdu Vrmac, zbog čega su mještani imali problema da automobilima stignu do grada.Ozbiljnija situcija je na Krivošijama, gdje je u mjestu Zvečeva palo 70 centimetara novog snijega, ali i 40 centimetara u naselju Knež do, na znatno manjoj nadmorskoj visini.

U ovoj mjesnoj zajednici agenciji MINA je saopšteno da je put koji vodi od Risna prema Nikšiću zbog sniježnih nanosa blokiran i da putari prave prolaz jednom trakom.Susnježica nošena sjevernim vjetrom je i u centru Bara, a Crmnica je jutros osvanula zavijana snijegom."Lokalni i regionalni putevi su pod sniježnim nametima, a dolazak čistača se očekuje tokom dana, jer je prethodno upućen u pravcu Kufina", rekao je predsjednik ove mjesne zajednice Đuro Marković.

Zbog nevremena otkazan je Festival vina i ukljeve, koji je bio najavljen za ovaj vikend.Ostros je takođe zavijan snijegom, koji i dalje pada, kao i dio Krajine. Prema riječima Sela Maltići, Bobovište, Koštanjica i Teani od jutros su bez struje.

Pola metra na Cetinju

Snijeg je na Cetinju prestao da pada oko podneva, a trenutna visina sniježenog pokrivača je pola metra.

Nadležne službe gradske uprave i dalje čiste snijeg, a u akciji čišćenja učestvuje devet vozila Javnog komunalnog preduzeća - Cetinje, te dvije privatne kompanije.

Tokom predvečerja, započeto je i posipanje soli na važnijim gradskim saobraćajnicama, kao i probijanje manje frekventnih ulica na gradskom području, te u naseljima Humci i Bajice.

Uz gradsko, intervencija je bilo i na seoskom području.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj saopšteno je kako je mehanizacija intervenisala na putnim dionicama Cetinje – Bokovo, Han Mašanovića – Rijeka Crnojevića, te na saobraćajnici prema naselju Građani, dok će aktivnosti na važnijim putnim pravcima u višim djelovima Katunske nahije počeće sjutra.

Grad je uredno snabdjeven električnom energijom i vodom. Nadležne službe apeluju na građane da se pridržavaju obaveza uklanjanja snijega i leda, te poručuju da će svi subjekti koji budu odlagali snijeg na ulicu, biti sankcionisani, od strane Komunalne policije i Uprave policije.

Obronci Vrmca pod bijelim pokrivačem

Hladno i vjetrovito vrijeme uslovilo je da snijeg pada i na samoj obali mora u Tivatskom zalivu.

Bijeli pokrivač pao je na od kiše vlažnu podlogu, pa se nije duže zadržao, ali je zato snijega duže bilo na obroncima brda Vrmac iznad Tivta.

Gornja Lastva na 300-tinjak metara nadmorske visine je bilo još atraktivnije pod bijelim pokrivačem visine oko pet centimetara.

Zbog niskih temperature i mraza koji meteorolozi najavljuju iz Komunalnog preduzeća Tivat upozorili su građane da obrate pažnju na poledicu u dijelovima ulica gdje se zadržava voda.

Radnici JKP Tivat sjutra će u ranim jutarnjim satima posipati ulice rizlom tamo gdje bude potrebno, danas je rizlom posut dio lokalnog puta prema Radovićima i Oblatnom.

Galerija

Bonus video: