Obezbijeđeno 1.250 paketa pomoći za ugrožene

Crveni krst Crne Gore se zahvalio svih građanima koji su pokazali humanost, dok je kompanijama koje su pomogle uručio zahvalnice
0 komentar(a)
Crveni krst Crne Gore priznanja, Foto: Boris Pejović
Crveni krst Crne Gore priznanja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.12.2012. 14:09h

Crveni krst Crne Gore (CKCG) u okviru dvije velike akcije uspio je da prikupi 1.250 paketa pomoći koji su namijenjeni ugroženim pojedincima i porodicama u Crnoj Gori.

"Svaki od paketna sadži osnovne namirnice za četvoročlanu porodicu, kao što su brašno, ulje, tjestenina i konzervirana hrana, a pored toga i dodatne artikle, u zavisnosti od prikupljene pomoći", saopštila je predstavnica CKCG Milica Kovačević.

Posljednja akcija je organizovana 1. decembra, a povod je bio obilježavanje Dana Crvenog krsta, 29. novembra.

"Tokom akcije su volonterri CKCG prikupljali humanitarnu pomoć za lica i porodice u stanju socio-humanitarne potrebe. Akcija je realizovana u većini crnogorskih opština", kazala je Kovačević.

Njoj je prethodilo trodnevno prikupljanje pomoći, koje je realizovano u saradnji sa kompanijom Voli od 16 do 18. novembra.

Prema riječima Kovačević, pomoć je već upućena nekim sjevernim opštinama, a distribucija će biti nastavljena u narednim danima.

"Osnovni kriterijum za podjelu pomoći je stepen ugroženosti i opštinske organizacije pripremaju spiskove za distribuciju, u saradnji sa centrima za socijalni rad", objasnila je ona.

Crveni krst se zahvalio svih građanima koji su pokazali humanost, dok je kompanijama koje su pomogle uručio zahvalnice.

Priznanja su dobila preduzeća Voli, Merkator, Neregelia, Beri prom, Stadion, Ataco, Falcon, Klikovac, Sl Montenegro, Podravka, Expo Commerce, Monstate, Carnex, trgovina ANB, Šafran, YU Promet market Mulić, Knjaz Miloš Montenegro, kao i preduzeće Piper iz Kotora.

Osim akcija prikupljanja pomoći, CKCG je u proteklih nedjelju dana organizovao i tribine, pokazne vježbe u prvoj pomoći, akcije davanja krvi, simulacije djelovanja u nesrećama i druge aktivnosti.

Bonus video: