Predrag Sekulić na odlasku odlučio: "Kruševcu" dozvola nakon 21 godinu

Upotrebna dozvola je izdata prema građevinskoj dozvoli koju je 19. septembra 2008. godine izdalo Ministarstvo za ekonomski razvoj
66 pregleda 3 komentar(a)
Kruševac, Foto: Boris Pejović
Kruševac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2012. 08:39h

Odlazeći ministar Ministarstva održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić potpisao je 30. novembra rješenje kojim se, na zahtjev “Cijevne komerc”, izdaje upotrebna dozvola za Poslovni centar Kruševac, napravljen prije 21 godinu.

U obrazloženju se navodi da su upotrebnu dozvolu izdali prema građevinskoj dozvoli koju je 19. septembra 2008. godine izdalo Ministarstvo za ekonomski razvoj.

Upotrebnu dozvolu dobio je i stambeno-poslovni prostor sa podzemnom garažom.

Iz "Cijevne komerc" su zahtjev podnijeli 25. oktobra 2010. godine i 16. oktobra 2012. a zahtjevi za stambeno poslovni prostor sa podzemnom garažom podneseni su 3. decembra 2009. i 16. oktobra 2012. godine.

Predsjednik Arhitektonskog foruma Andrija Markuš rekao je da se Ljiljana Radević već 21 godinu sudi sa predstavnicima preduzeća "Lovćen invest", koji su napravili njen poslovni prostor u okviru Poslovnog centra Kruševac, ali bez mokrog čvora

Rješenje je konačno u upravnom postupku i protiv njega žalba nije dopuštena, već se može pokrenuti upravni spor kog Upravnog suda u roku od 30 dana od prijeme rješenja.

Predsjednik Arhitektonskog foruma Andrija Markuš rekao je da se Ljiljana Radević već 21 godinu sudi sa predstavnicima preduzeća "Lovćen invest", koji su napravili njen poslovni prostor u okviru Poslovnog centra Kruševac, ali bez mokrog čvora.

"Ljiljana je bila koprojektant, a njena sestra Svetlana Kana Radević projektant Poslovnog centra Kruševac. Prema ugovoru, one su dobile taj prostor ali bez WC-a i sanitarnog čvora. Zbog toga se Ljiljana sudi već dvije decenije. Sud još nije riješio taj problem porodice Radević, a zbog dugogodišnjeg suđenja njena egzistencija je ugrožena", istakao je Markuš.

Bonus video: