SDP: Obnoviti komunalnu infrastrukturu umjesto gradnje tunela kroz Goricu

"Posljedice poplava pokazuju da (...) je nedopustivo da se sav novac ulaže u uži centar grada i planiraju neracionalni i preskupi projekti"
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 18:29h

Posljedice posljednjih poplava pokazuju da je nedopustivo da se sav novac ulaže u uži centar grada i planiraju neracionalni projekti, dok periferija nema uređenu osnovnu komunalnu infrastrukturu, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Predsjednik Kluba odbornika te stranke u Skupštini Glavnog grada, Đorđe Suhih, podsjetio je da se SDP "prva izjasnila da bi novac koji je planiran za izgradnju tunela kroz brdo Gorica, bilo bolje iskoristiti u druge svrhe koje su od primarnog značaja".

"Kao što je izgradnja novih vrtića, škola i komunalne infrastrukture", precizirao je on.

Suhih smatra da je prilikom odabira projekata potrebno voditi računa o potrebi građana Podgorice, a ne o "potrebama marketinga bilo kojeg funkcionera u našem gradu"

Danas, kako je naveo, tvrdnje SDP-a dobijaju potvrdu.

"Posljedice posljednjih poplava pokazuju da smo bili u pravu kada smo ukazivali da je nedopustivo da se sav novac ulaže u uži centar grada i planiraju neracionalni i preskupi projekti, poput tunela kroz Goricu "dok periferija nema uređenu osnovnu komunalnu infrastrukturu", kazao je Suhih.

On je podsjetio da je, nakon obilnih padavina na teritoriji Glavnog grada, došlo do plavljenja vrtića "Zvončić" u Maslinama, zbog čega su pripadnici vojske i policije morali da evakuišu mališane koji pohađaju ovu ustanovu.

"Da bi se neki problem uvidio, obično moraju da se dese ovakvi ili slični događaji, da bi se skrenula pažnja na veličinu tog problema koji je po svemu sudeći prijeti da ugrozi zdravlje i bezbjednost djece", smatra Suhih.

Prema njegovim riječima, upozorenje koje je lokalna uprava dobijala i ranije, obično se završava obećanjima koja se ne izvršavaju.

"Dok s druge strane imamo ambiciju za realizaciju onih projekata koji u ovom momentu ne mogu nikako biti na prvom mjestu", kazao je Suhih.

On smatra da je prilikom odabira projekata potrebno voditi računa o potrebi građana Podgorice, a ne o "potrebama marketinga bilo kojeg funkcionera u našem gradu".

"Zato, na pragu zime, moramo ove i slične problem hitno rješavati, kako bi spriječili teže posljedice po zdravlje i imovinu naših sugrađana", naglasio je Suhih.

Galerija

Bonus video: