Baloteli iz doma "Ljubović" očarao driblingom i ponašanjem

"Baloteli" je ne samo moj, već miljenik svih u Centru, tvrdi direktor Dragan Pajović. Dječak je odlično prihvaćen i u školi, što baš i nije čest slučaj sa štićenicima “Ljubovića”
94 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2012. 20:28h

Trinaestogodišnjak S.R. kojeg vaspitači i prijatelji zovu Baloteli, jedan je od najmlađih štićenika Centra za djecu i mlade "Ljubović".

Ovaj dječak je sušta suprotnost od na terenu prgavog fudbalera Mančester sitija, a nadimak je dobio jer mu je Baloteli uzor i omiljeni igrač.

Direktor "Ljubovića" Dragan Pajović kazao je "Vijestima" da S.R. tamo nije došao jer je počinio krivično djelo, već da njegova porodica nije mogla da ga izdržava.

"Ovo nije samo centar za delinkvente, već ovdje dolaze i djeca čije porodice nemaju uslova da ih izdržavaju, a mi se trudimo da im najbolje što možemo zamijenimo porodicu", kazao je Pajović.

Tvrdi da je "mali Baloteli", kako ga on zove, miljenik, ali ne samo njemu već svim radnicima i štićenicima.

"Vidio je djecu na Gorici kako igraju fudbal i pitao vaspitačicu da im se pridruži. Ona je to naravno odobrila, a poslije igre djeca od 17 i 18 godina nijesu mogla da vjeruju kako to dijete igra. Bio je neuhvatljiv", kazao je Pajović.

U Domu se trenutno nalazi sedmoro štićenika. U velikom dnevnom boravku, sa dvije ugaone garniture, dva kompjutera i plazma televizorom, reporteri "Vijesti" razgovarali su sa malim Balotelijem koji je zadihan upravo došao sa treninga. Na sebi je imao trenerku i šorts, koji je otkrivao koljena ofarbana krečom sa fudbalskog terena.

Pravdao se da je umoran zbog napornih vježbi i da zato nije raspoložen za priču. Glavna vaspitačica Sonja Dragojević, međutim, tvrdi da mladi fudbaler obično "ne zaklapa".

S.R. je kazao " da bi jednog dana volio da igra za Real Madrid, kao jedan od njegovih idola Kristijano Ronaldo i na poligonu pokazao nekoliko majstorija reporterima “Vijesti”.

"Igram špica. Davno sam počeo da igram fudbal sa vršnjacima, a evo mjesec dana sam počeo i da treniram", kazao je.

Njegov stariji drug iz doma D.O. tvrdi da "mali Baloteli" u centru nema sa kim da se igra, jer su većinom stariji.

Vaspitačica je istakla da su ga djeca iz škole dobro prihvatila, što baš i nije slučaj sa djecom iz "Ljubovića"...

Drugovi ga pozivaju i na rođendane.

"Ovo je treći rođendan ove godine na koji je pozvan, a u septembru je počeo da ide u tu školu. Takvo nešto se ne događa često. Znali su da me pozovu učitelji ili razredni i da kažu da se roditelji žale što je njihovo dijete u odjeljenju sa takvim osobama. Roditelj ovog djeteta se, međutim, ponudio da ga sam odveze i vrati, kako ga ostala djeca ne bi drugačije tretirala", kazala je Dragojević.

Mali Baloteli kazao je da mu nedostaje porodica i da ih rijetko viđa, zbog teške situacije u kojoj žive.

Nada se da će moći mlađe braću, sestre i sestriće da podučava fudbalu i da se igra sa njima.

"Dva mjeseca nijesam vidio nikoga od porodice. Imam trinaestoro braće i sestara, a najviše mi nedostaje najstarija sestra", kazao je.

Predan, radan i dobro uči

Učiteljica malog fudbalera Maja Jovićević tvrdi da ga djeca vole "kao brata ili sestru".

"Čim vide da mu nešto fali, olovka, lenjir ili tome slično, neko od drugova ili drugarica mu odmah sjutra kupi cijeli pribor", kazala je Jovićević.

Istakla je da je miran, dobar i pametan i da dobro uči.

"Vrlo dobar je đak, ali nijesam toliko zadovoljna njegovim uspjehom, koliko predanošću i radom. Bilo bi šteta da ne završi školu, ali sumnjam da će porodica na Vrelima ribničkim, kada se vrati kod njih, nastaviti da ga školuje", kazala je Jovićević. Pajović tvrdi da će S.R. još godinu ostati u centru "Ljubović".

Galerija

Bonus video: