Cimbaljević u Evropskom parlamentu govorio o LGBT pravima na Balkanu

“LGBT Intergrupa” kojom trenutno predsjedava Ulrike Lunaček, okuplja 139 članova Evropskog Parlamenta iz 22 zemlje članice i 6 političkih grupa
57 pregleda 7 komentar(a)
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.11.2012. 17:17h

Izvršni direktor “LGBT Forum Progres” Zdravko Ciimbaljević i jedini javno deklarisani pripadnik LGBT zajednice u Crnoj Gori obratio se poslanicima Evropskog parlamenta na redovnoj sjednici koja se održava u Strazburu.

Cimbaljević je na poziv Ulrike Lunaček, poslanice Evropskog parlamenta, kao i predsjednice „LGBT Intergrupe“ u samom Evropskom parlamentu, pozvan da govori na temu LGBT prava na Balkanu pred Evropskim parlamentom u Strazburu.

“Zdravko Cimbaljević će govoriti o samom napretku Crne Gore na polju poštovanja LGBT prava, kao, o svojim ličnim iskustvima, aktivnostima LGBT Forum Progresa, do sad preduzetim mjerama u pravcu zaštitete od diskriminacije LGBT osoba u Crnoj Gori, ali i o onom što institucije i druge zainteresovane strane još treba da urade kako bi se uticalo na smanjenje homofobije i diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta”, najavio je program asistent iz te organizacije Stevan Milivojević.

“LGBT Intergrupa” kojom trenutno predsjedava Ulrike Lunaček, okuplja 139 članova Evropskog Parlamenta iz 22 zemlje članice i 6 političkih grupa. Članovi intergrupe se sastaju nekoliko puta godišnje kako bi razgovarali o fundamentalnim pravima LGBT osoba u oblasti djelovanja Evropske unije.

Bonus video: