Odzvonilo starim vodomjerima: Neplatiše isključuju sa daljine

Radnici sada mogu da očitaju, uključe ili isključe vodomjer sa daljine od 20 do 100 metara preko daljinskog upravljača
128 pregleda 3 komentar(a)
Vodomjer, Vodovod, Foto: Vesko Belojević
Vodomjer, Vodovod, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.11.2012. 08:54h

Radnici Vodovoda više ne moraju da strijepe od opasnih pasa čuvara u dvorištima kuća i nervoznih domaćina, jer uz pomoć uređaja za daljinsko očitavanje vodomjera mogu da isključe potrošača i sa daljine od 100 metara.

Portparolka Vodovoda Nataša Novaković kazala je da je do sada ugrađeno oko sedam hiljada vodomjera na daljinsko očitavanje.

“Vijestima” je pojašnjeno da radnici sada mogu da očitaju, uključe ili isključe vodomjer sa daljine od 20 do 100 metara preko daljinskog upravljača, kojim se uspostavlja veza sa vodomjerom i preuzima stanje. Pojednostavljeno, radnici uz pomoć laptop računara očitavaju stanje na vodomjerima.

Novaković je saopštila da planiraju nabavku i ugradnju vodomjera na daljinsko očitavanje za sve potrošače na teritoriji glavnog grada, GO Tuzi i Golubovci.

Dužnici prioritet

Novaković je istakla da vodomjere na daljinsko očitavanje prvo ugrađuju nelegalnim potrošačima i firmama koje redovno ne izmiruju račune.

"Prvo kod nelegalno priključenih potrošača, a zatim kod pravnih lica kod kojih Vodovod ima problem u naplati svojih potraživanja”, saopštila je Novaković.

"Vodovod i kanalizacija” potražuje oko 8,5 miliona eura za utrošenu vodu.

Bonus video: