Ulcinjski Vodovod isključen sa mreže, gradu prijeti žeđ

Kako je istaknuto, Vodovod nije poštovao dinamiku iz prethodnog reprograma, iako se ugovorom na to bio obavezao
0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 14.11.2012. 11:22h

Ulcinjska Elektrodistribucija isključila je juče sa elektromreže Upravnu zgradu lokalnog Vodovoda zbog ukupnog duga od 210.000 eura.

To je, prema saznanjima “Vijesti”, samo prvi korak, jer ukoliko Vodovod do dogovorenog termina ne isplati dug ili ne počne da poštuje protokol o dinamici isplate duga, Elektrodistribucija će struju isključiti i na pumpnim postrojenjima, što znači da će grad ostati bez vode.

“To je uobičajena procedura i naša zakonska obaveza. Ipak, vjerujemo da do toga neće doći i da će ljudi iz Vodovoda dogovoriti novi reprogram duga sa Elektrodistribucijom”, saopšteno je “Vijestima” u Elektroprivredi.

Kako je istaknuto, Vodovod nije poštovao dinamiku iz prethodnog reprograma, iako se ugovorom na to bio obavezao.

“Kako ni brojni sastanci oko toga nijesu urodili plodom, bili smo prisiljeni na ovaj nepopularan korak. Ali ne samo u Ulcinju, već još u nekim gradovima Crne Gore. I njima, ukoliko ne plate, prijeti isključenje struje na pumpnim postrojenjima”, kazali su u Elektroprivredi. Kako saznaju “Vijesti”, prilikom zaključenja novog protokola praksa je da se prvo plati 30 odsto duga, što u ovom slučaju iznosi 63.000 eura.

Direktor Vodovoda Fatmir Đeka juče je bio nedostupan na brojeve poznate redakciji “Vijesti”.

Bonus video: