SNP podržao inicijativu za izgradnju novih vrtića

Roditelji su pokrenuli ovu akciju jer smatraju da su postojeći vrtići prebukirani, a odbornici SNP-a dijele njihovo mišljenje
2 komentar(a)
SNP peticija, Roditelji.me, Foto: Zoran Đurić
SNP peticija, Roditelji.me, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.11.2012. 15:48h

Odbornici Socijalističke narodne partije (SNP) potpisali su na štandu udruženja Roditelji.me u Mall of Montenegro peticiju za izgradnju novih vrtića.

“Prepoznali smo ovu inicijativu kao humanu. Društvo mora da brine o djeci, mora da brine o majkama, jer u demokratskom društvu žene moraju biti izjednačene u svim pravima i obavezama prema djeci sa očevima”, kazala je odbornica SNP-a Zdenka Popović.

Roditelji su pokrenuli ovu akciju jer smatraju da su postojeći vrtići prebukirani, a odbornici SNP-a dijele njihovo mišljenje.

“Vrtići su trenutno u Podgorici prebukirani i nehumano je da u jednoj grupi u vrtiću bude 40 i više djece”, kazala je Popović.

Mali problem se pojavio jer su neki odbornici zaboravili lične karte, ali je problem ubrzo riješen, jer su, tvrde, znali svoj matični broj.

Popović smatra da će odbornici samim činom potpisivanja podstaknuti ljude iz gradske vlade da ubrzaju postupak i izgraditi više vrtića i škola.

“Strateškim plan Podgorice je za narednih pet godina predvidio izgradnju šest ili sedam vrtića. Spremni smo na svaku vrstu saradnje i kroz odornički i poslanički klub, ako bude potrebe da se pokrene inicijativa i kod ministarstva prosvjete ili finansija da bi se ovo ubrzalo”, kazala je Popović.

Inicijativu su potpisali svi odbornici Glavnog grada i tri poslanika SNP-a.

Roditelji se nadaju da će skupiti 6.000 hiljada potpisa kako bi vlada makar razmotrila njihovu molbu, a zainteresovani građani mogu potpisati peticiju i elektronskim putem na sajtu www.roditelji.me.

Bonus video: