Dom zdravlja u Kolašinu u novom ruhu

“Postavljena je demit fasada, zamijenjeni su svi prozori, ulazna vrata, uređen je dio prostorija... Postavljeno je i novo osvjetljenje u svim unutrašnjim prostorijama. Ti radovi stvorili su bolje uslove za rad” kazala je direktorica Dragica Popović
784 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Dom zdravlja Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 15.06.2018. 09:24h

Zahvaljujući rekonstrukciji i nabavci nove opreme, Dom zdravlja Kolašin odnedavno je daleko uslovniji za pacijente i osoblje, tvrdi direktorica Dragica Popović.

Ona kaže da je kroz projekat energetske efikasnosti uloženo 332.379 eura.

“Postavljena je demit fasada, zamijenjeni su svi prozori, ulazna vrata, uređen je dio prostorija... Postavljeno je i novo osvjetljenje u svim unutrašnjim prostorijama. Ti radovi stvorili su bolje uslove za rad”.

Popovićeva ističe da je u potpunosti osavremenjena laboratorijska dijagnostika i na taj način proširena i vrsta analiza koja se obavlja, pa su pacijentima na raspolaganju usluge za koje su do sada bili prinuđeni da idu van Kolašina.

Opremu je obezbijedio Fond za zdravstveno osiguranje.

“Ustanova je dobila savremeni biohemijski analizator pomoću kojeg se rade analize po ugledu na najsavremenije laboratorije. Dobili smo i biomikroskop, aparat čija je uloga veoma značajna u dijagnostikovanju bolesti oka... Nabavljeni su novi savremeni aparati za potrebe laboratorije. Vrijednost tih aparata je 12.000 eura...”.

Bonus video: