Počelo pošumljavanje Gorice

Planirana je sadnja sadnica hrasta, košćele, jasena, alepskog bora i čempresa
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2012. 18:17h

video: Zoran Bojović

Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Fondacijom "'Naša Podgorica'" počela je realizaciju prve faze sanacije park šume Gorica.

Akcija pošumljavanja je početak projekta koji će trajati tri godine, a biće posađeno 1.800 sadnica koje će održavati radnici JP ''Zelenila''.

Pomoćnica direktorke Agencije za zaštitu životne sredine Lidija Šćepanović rekla je da je cilj akcije da se probudi svijest kod građana Crne Gore da shvate da mogu doprinijeti, očuvati i unaprijediti stanje životne sredine.

U akciji učestvuju pripadnici Vojske Crne Gore, radnici JP ”Zelenilo” i “Ekoplanta”, “Gorani” Podgorice, sportisti, aktivisti ekoloških NVO organizacija, Crvenog krsta, studenti, političari, predstavnici diplomatskog kora...

Učešće su uzeli i šef kluba odbornika SDP-a u Skupštini Glavnog grada Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada Slobodan Stojanović, ambasadori Italije, Ukrajine i Turske, pripadnici Vojske Crne Gore, Crvenog Krsta Crne Gore, predstavnici sportskih i nevladinih organizacija, javnih i privatnih preduzeća i građani.

Portparolka Agencije za zaštitu životne sredine Milica Krgović pozvala je sve građane da dođu i učestvuju u ekološkoj akciji.

Planirana je sadnja sadnica hrasta, košćele, jasena, alepskog bora i čempresa.

U septembru je organizovano donatorsko veče posvećeno obezbjeđivanju sredstava za pošumljavanje Gorice, a od sakupljenih novčanih priloga obezbijeđeno je 1.800 dvogodišnjih sadnica.

Prije dva dana Elektroprivreda je donirala 20.000 eura.

Galerija

Bonus video: