Munira i Anis Duraković danas kod gradonačelnika

Anis je kazao da će od gradonačelnika Pljevalja Miloja Pupovića tražiti da im obezbijedi neki smještaj
62 pregleda 0 komentar(a)
Porodoica Duraković, Foto: Goran Malidžan
Porodoica Duraković, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 09.11.2012. 08:21h

Pljevlja - Munira Duraković i njen sin Anis i sinoć su prenoćili u Sigurnoj ženskoj kući, nakon što su prije dva dana prinudno iseljeni iz stana u Tršovoj ulici, u centru Pljevalja, u kojem su proveli više od dvadeset godina.

Anis je juče “Vijestima” kazao da su dobri uslovi smještaja u Sigurnoj ženskoj kući, kojom upravlja NVO “Bona fide”, da su smješteni u jednoj prostoriji i imaju obezbijeđenu hranu.

„Danas sam cio dan išao po gradu i tražio neki stan, ali ništa nijesam uspio da pronađem što bi nama odgovaralo“, rekao je Anis.

On je kazao da su za danas u deset sati zakazali sastanak kod predsjednika Opštine, kako bi ga lično upoznali sa nevoljom u koju su zapali nakon što su ostali bez krova nad glavom.

Anis je kazao da će od gradonačelnika Pljevalja Miloja Pupovića tražiti da im obezbijedi neki smještaj, ili da im lokalna uprava ustupi neki plac na kojem bi pokušali, uz pomoć donatora, da izgrade svoj krov nad glavom.

„Kirija nam nije nikakvo rješenje, jer je od majčine penzije ne možemo plaćati. Najbolje bi bilo kada bi nam Opština bilo gdje dala neki plac na kojem bi pokušali da uz pomoć dobrih ljudi izgradimo neki manji stan“, rekao je Anis.

Bonus video: