Pare do zatvorenika u ZIKS-u nikako da stignu

Ona je zbog toga najavila tužbu i nada se da će sudski proces objelodaniti ko je, iz kog razloga i za čiju korist raspolagao sa 220 eura
212 pregleda 5 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 02.11.2012. 08:33h

Albina Hadžović iz Kranja tvrdi da su službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu skoro dva mjeseca „držali“ novac koji je poslala svom ujaku Binjaki Kalaču.

Ona je zbog toga najavila tužbu i nada se da će sudski proces objelodaniti ko je, iz kog razloga i za čiju korist raspolagao sa 220 eura koje je poslala sredinom septembra.

Hadžović ističe da je imala i dodatne troškove dok je istraživala da li je novac uopšte stigao u ZIKS.

“Od pošte u Kranju sam tražila da se sprovede potjernica nakon čega nam je direktorica Pošte Crne Gore Violeta Stambolić odgovorila da su pare predate ovlaštenom službeniku ZIKS-a 17. septembra. Međutim, do mog ujaka nije stigao, zbog čega sam juče kontaktirala službenicu za odnose sa javnošću Marinu Đurović, koja mi je rekla da su novac prisvojila tri službenika i da se taj slučaj razmatra”, tvrdi Hadžović.

Hadžović je najavila tužbu i nada se da će sudski proces objelodaniti ko je, iz kog razloga i za čiju korist raspolagao sa 220 eura

Ona je insistirala da razgovara sa načelnikom ZIKS-a Urošem Bogavcem, što joj nije omogućeno.

Binjakin brat Mersad Kalač ističe da je po dobijanju dokumentacije o poslatom novcu, od sestričine iz Slovenije, istu proslijedio ZIKS-u faksom i to 23. oktobra u devet sati.

On, međutim, sumnja da ju je Bogavac primio. Vjeruje da su je od njega prikrili oni koji su primili faks.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti"

Bonus video: