Udruženje Roditelji: Izmijenite zakon u korist djece

Ta NVO prije nekoliko dana tražila je ministarstvu koje vodi Milorad Katnić da novac od prodaje i zakupa imovine stečene kriminalnim aktivnostima uloži u gradnju novih vrtića
0 komentar(a)
maskenbal, vrtić, Foto: Savo Prelević
maskenbal, vrtić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.11.2012. 19:08h

Udruženje Roditelji predlažilo je juče Ministarstvu finansija da izmijeni Zakon o staranju o privremeno i trajno oduzetoj imovini i omogući da se novcem prihodovanim na taj način finansiraju gradnja vrtića i škola, uz projekte iz oblasti jačanja kapaciteta sudskih, tužilačkih i organa nadležnih za unutrašnje poslove, kako je to sada definisano.

Ta NVO prije nekoliko dana tražila je ministarstvu koje vodi Milorad Katnić da novac od prodaje i zakupa imovine stečene kriminalnim aktivnostima uloži u gradnju novih vrtića i škola. Na to su iz tog ministarstva odgovorili da Zakon o staranju o privremeno i trajno oduzetoj imovini određuje da se ta imovina koristi samo za potrebe pravosuđa..

„Upravo zbog toga smo odlučili da Ministarstvu predložimo izmjene zakona, koji je pripremalo i predlagalo Vladi Ministarstvo finansija. Udruženje je veoma obradovala najava Ministarstva da će uložiti napore da se obezbijede što bolji uslove za boravak i učenje najmlađih, posebno zbog toga što djeca i njihovi vaspitači u nekoliko opština sada provode vrijeme u nezadovoljavajućim uslovima“, saopštio je Duško Mihailović iz te NVO.

Udruženje Roditelji povalo je Ministarstvo da saopšti da li će zakon o budžetu za narednu godinu predvidjeti gradnju vrtića, koju traže putem online peticije u okviru vladinog servisa “Glas Građana”.

Mihailović je kazao da ih je ministartvo obavijestilo da je od 2010. godine do danas, u rekonstrukciju i izgradnju vrtića uloženo tri miliona eura i pitao za koje je namjene potrošen novac za gradnju vrtića u Golubovcima, čije se otvaranje samo najavljuje, a rokovi prolongiraju.

Bonus video: