Počinje nastava za menadžere gastronomije

Polaznici prve generacije menadžera kulinarstva bili su zadovoljni što su dobili priliku za usavršavanjem u svojoj zemlji.
228 pregleda 1 komentar(a)
menadžeri u kulinarstvu, Foto: Boris Pejović
menadžeri u kulinarstvu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2012. 13:24h

Svečani prijem za 20 polaznika prve eksperimentalne generacije Više škole za menadžere kulinarstva, koja je otvorena u okviru srednje stručne škole "Sergije Stanić", organizovan je u Radničkom univerzitetu "Milun Božović".

Direktor te škole Zoran Klikovac poručio je budućim menadžerima gastronomije da se od prve generacije očekuje ozbiljnost i odgovornost od koje će zavisiti i njihov uspjeh u daljem školovanju.

"Škola raspolaže sa svojim kabinetima i nastavnim osobljem koji su svojim kvalitetnim pedagoškim radom i posvećenošću poslu dobili šansu da na viši nivo prenesu svoja znanja", kazao je Klikovac u obraćanju polaznicima.

On je dodao i da se nada da će nakon završene više škole preuzeti najodgovornije funkcije u hotelima i restoranima.

Polaznici prve generacije menadžera kulinarstva bili su zadovoljni što su dobili priliku za usavršavanjem u svojoj zemlji. Momčilo Tomašević koji je završio kulinarstvo u Podgorici kazao je da se nada da će prva generacija biti uspješna i da će se on i njegove kolege usavršiti u toj djelatnosti.

"Želim se usavršavati pošto će biti predavači domaći i iz inostranstva kao i gostujući predavači. Samim tim mislim da će ovo biti jedna dobra odskočna stanica za polaznike prve godine. Nadam se da ću nakon toga krenuti i na neko novo usavršavanje možda negdje u inostranstvu", kazao je on.

Polaznici prve generacije menadžera kulinarstva bili su zadovoljni što su dobili priliku za usavršavanjem u svojoj zemlji

Njegova koleginica Milica Bušković nada se da će se, dok prva generacija završi dvije godine više škole, steći uslovi i za otvaranje fakulteta uz nove smjerove.

"Otvaranje škole je odličan potez države i mislim da će koristiti kako nama, tako i svim ostalim učenicima koji se odluče da se usavršavaju u kulinarstvu. Nadam se da će uvesti i treći stepen obrazovanja i da će se iz škole iznjedriti fakultet", kazala je Bušković.

Iz SSS "Sergije Stanić" ranije su saopštili da će nastava početi 1. novembra i da će država finansirati sve kandidate. Konkursom koji je raspisan 18. oktobra predviđeno je da višu školu mogu upisati samo oni koji su završili srednju školu iz oblasti kulinarstva.

Bonus video: