Podgoričanin u mirnoj luci: Tolike talase nikad nijesam vidio

Jovanović se zahvalio svim ljudima u Crnoj Gori koji su brinuli za njega, Mirka Lekovića i Nikolu Milovića
17 komentar(a)
Explorer of the seas, Foto: Seascanner.com
Explorer of the seas, Foto: Seascanner.com
Ažurirano: 01.11.2012. 13:54h

Megakruzer “Explorer of the Seas”, na kojem su i trojica Crnogoraca članovi posade, juče je bezbjedno uplovio u luku Kings Wharfs na Bermudama, kazao je ”Vijestima” Stefan Jovanović, jedan od njih trojice.

On i Mirko Leković juče su “Vijestima” poslali mejlove u kojima su opisali cjelokupnu situaciju na brodu koji se u ponedjeljak nalazio u zoni uragana Sendi, koji je opustošio obalu istočne Amerike.

“Nažalost, ovaj uragan je imao ogromnu moć tako da nas je zakačio te noći nekim svojim krajnjim dijelom. Juče sam saznao i da smo mi jedini kruzer koji je plovio tog dana, ali ovo je jedan od najmodernijih kruzera na svijetu i sa svom tehnologijom koju posjeduje ne može se iznenaditi”, napisao je Jovanović, dodajući da su svi putnici i članovi posade živi i zdravi stigli na Bermude.

Podgoričani stigli blizu sigurne luke >>>

Podgoričani odsječeni od svijeta u Bermudskom trouglu >>>

On ističe da niko nije očekivao da će to biti glatka vožnja i opisuje scene sa broda, kada je bio u zoni uragana:

“U jednom trenutku došao sam do zadnjeg dijela broda na petom deku i kroz prozor vidio talase kakve nisam vidio nikada u životu, a uši je parao zvuk jakog vjetra... Mnogi gosti su povraćali. Uslijedila je duga noć bez sna, jer je nemoguće zaspati uz jake zvuke istezanja metala”.

Jovanović se zahvalio svim ljudima u Crnoj Gori koji su brinuli za njega, Mirka Lekovića i Nikolu Milovića.

Bonus video: