Podgoričani stigli blizu sigurne luke

“Explorer of the Seas“, prema ocjenama pomorskih stručnjaka iz Crne Gore, nije bio u centru uragana
6 komentar(a)
Explorer of the seas, Foto: Seascanner.com
Explorer of the seas, Foto: Seascanner.com
Ažurirano: 31.10.2012. 11:28h

Pored Podgoričanina Mirka Lekovića, radnika na megakrizeru ”Explorer of the seas”, u zoni uragana Sendi na Atlantskom okeanu, nalazili su se prekjuče i njegovi sugrađani, takođe radnici na brodu, Nikola Milović i Stefan Jovanović. Razloga za strah više nema i oni bi danas trebalo da uplove u luku Hamilton na Bermudama.

Leković je u ponedjeljak saopštio “Vijestima” da su zbog uragana, koji je digao na noge Ameriku i opustošio Njujork, bili odsječeni od svijeta. On je u drugom mejlu, koji je u noći između ponedjeljka i utorka poslao “Vijestima”, rekao da pokušava stupiti u telefonski kontakt sa redakcijom “Vijesti”, ali da su veze užasne:

“Pokušaću da vam pošaljem slike ili video zapis od putnika koji su dokumentovali nemile scene od sinoć. Moji drugovi Milović i Jovanović rekli su mi da su nekako uhvatili signal i poslali poruke svojima, da ne brinu”.

U prvom obraćanju “Vijestima” Leković je kazao da je na brodu bilo više povrijeđenih ljudi i da je kapetan javio da će “uragan učiniti da naredna tri dana budu još gora”.

Prema podacima sa sajta seascanner.com, kruzer ”Explorer of the seas” juče u 16 časova bio je udaljen 162,81 nautičku milju, ili 301,52 km od luke ka kojoj je krenuo iz Njujorka ka Bermudama, grupi malih ostrva usred Atlantika.

Uragan Sendi slabi, odnio najmanje 50 života >>>

Crnogorci u Njujorku: Bilo je strašno, ali najgore je prošlo >>>

Žuta tačka označava poziciju broda sinoć, a crvena luku

Megakruzer “Explorer of the Seas“ kompanije “Royal Caribbean Cruise Line“ (RCCL), prema ocjenama pomorskih stručnjaka iz Crne Gore koje su “Vijesti” kontaktirale, nije bio u centru uragana.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti"

Bonus video: