Radulović tužio Univerzitet CG

On je sinoć potvrdio “Vijestima” da je podnio prijavu zbog odluke odbora da ga razriješi 10. oktobra
153 pregleda 1 komentar(a)
Drago Radulović, Foto: Vesko Belojević
Drago Radulović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.10.2012. 16:13h

Razriješeni dekan Pravnog fakulteta Drago Radulović podnio je juče tužbu Osnovnom sudu u Podgorici za poništenje odluke Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prema kojoj je razriješen rukovodeće funkcije na toj obrazovnoj ustanovi. On je sinoć potvrdio “Vijestima” da je podnio prijavu zbog odluke odbora da ga razriješi 10. oktobra.

Radulović je u svom posljednjem saopštenju medijima kazao se odluka odbora temelji na paušalnim i neistinitim ocjenama i da je od svega što mu se stavlja na teret jedino tačno da nije dostavio na vrijeme izvještaje o poslovanju i zaradama na Pravnom fakultetu.

“Sve ostalo, uključujući sve druge izvještaje, pa i one u vezi sa pritužbama zbog navodnog mobinga neizabranih saradnica, koje su u više navrata dostavljale iste pritužbe samo sa različitim datumima, smo blagovremeno dostavljali i o tome imamo urednu dokumentaciju”, kazao je ranije on.

Radulović je istakao i da se privremene mjere na fakultetima mogu uvesti u slučaju finansijske krize i poremećaja u organizaciji rada, a nijedan od tih osnova nije postojao na Pravnom fakultetu. On je, u saopštenju prije desetak dana, rekoa i da su se „inkriminisane“ radnje koje mu se stavljaju na teret - nepoštovanje i neizvršavanje odluka UCG, desile prije nego što je donesen Pravilnik, pa je povrijeđeno materijalno pravo legaliteta radnje i zakon, jer pravilnik ne može da ima povratno dejstvo. On je tada kazao da je prije isteka roka koji mu je dat da podnese tražene izvještaje, bez ikakvog razmatranja dokumentata razriješen dužnosti.

Upravni odbor UCG razriješio je Radulovića zbog kontinuiranog nepoštovanja i ignorisanja odluka tog univerzitetskog tijela, jer u predviđenom roku nije dostavio nijedan od traženih podataka. Iako je u naknadno odobrenom roku dostavio gotovo sve potrebne podatke, UO je većinom glasova odlučio da Radulović više ne obavlja funkciju dekana. Odlučeno je da tom ustanovom do raspisivanja izbora za dekana rukovodi petočlani tim koji čine predsjednik Upravnog odbora Univerziteta CG Duško Bjelica, rektor Predrag Miranović, sekretarka UCG Jelena Pajković i profesori Pravnog fakulteta Dragan Radonjić i Biljana Đuričin.

Bonus video: