Nastavljeno prikupljanje potpisa za REKOM

Koordinator Inicijative Mirela Rebronja kazala je da se današnja akcija održava pod nazivom REKOM za budućnost mladih
52 pregleda 1 komentar(a)
REKOM, Foto: Savo Prelević
REKOM, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2012. 11:23h

U Podgorici je nastavljeno prikupljanje potpisa za osnivanje REKOM-a, a tu inicijativu u regionu podržalo je 543 hiljade osoba.

Centar za građansko obrazovanje je organizovao u Glavnom gradu novu akciju prikupljanja potpisa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava na teritoriji bivše Jugoslavije od 1991. do 2001. godine (REKOM).

Koordinator Inicijative Mirela Rebronja kazala je da se današnja akcija održava pod nazivom REKOM za budućnost mladih. "Želimo da pošaljemo poruku donosiocima odluka da mladi čine sve da ta inicijativa zaživi", navela je ona.

Kako je kazala, današnja akcija se organizuje sa udruženjem studenata sa Fakulteta političkih nauka.

"To pokazuje da podrška našoj inicijativi dolazi i od onih koji ni na kakav način nijesu uključeni u ono što se dešavalio devedesetih godina. Oni su tu da učine sve kako bi država raščistila sa prošlošću", smatra ona.

Koalicija će, najavila je Rebronja, nastaviti do osnivanja komisije sa sličnim aktivnostima.

Ona je podsjetila da je u junu prošle godine, 543 hiljade građana iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, potpisalo peticiju za osnivanje REKOM-a.

U Crnoj Gori je za mjesec kamapnje prikupljeno 31.187 potpisa. "Taj broj je viši nego što smo predvidjeli. Nakon toga, kroz učlanjenje u koaliciju, broj je rastao", rekla je Rebronja.

Nakon današnje akcije i narednih koji će se sprovoditi ove godine, najavila je ona, biće napravljen novi popis.

"Najvažnije je da se taj proces ne zaustavlja bez obzira na to da li akcija traje jedan dan ili mjesec. Svako ko treba može dati svoj potpis za REKOM", zaključila je Rebronja.

Bonus video: