Tivat: Banovići donirali vrijednu sadnicu Gradskom parku

Prije par godina Banovići su u parku u čast rođenja svoje prve kćerke Mie već zasadili crveni acer
168 pregleda 1 komentar(a)
Banovići, sadnica, Foto: Siniša Luković
Banovići, sadnica, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.10.2012. 13:51h

Menadžer u tivatskoj marini Porto Montenegro Nikola Banović i njegova supruga Ana, su u tivatskom velikom Gradskom parku zasadili vrijednu sadnicu likvidambara, u čast rođenja njihove druke kćerkice – male Lene.

Prije par godina Banovići su u parku u čast rođenja svoje prve kćerke Mie već zasadili crveni acer, čime je ta mlada porodica dala veliki doprinos akciji tivatske NVO „Vaše stablo u našem parku“.

Akcija je inače, pokrenuta prije nekoliko godina sa idejom da građani i organizacije u povodu nekog značajnog događaja u njihovim životima, daruju i sade u tivatskom Gradskom parku, nove raznovrsne sadnice drveća i time dodatno obogaćuju ovu već veliku i raznoliku botaničku baštu, podignutu još daleke 1892. godine.

O tako darovanim novim, ali i svim ostalim biljkama u jednom od najljepših parkova na ovom dijelu obale Jadrana, brinuti zaposleni u službi „Gradskog zelenila“ Komunalnog preduzeća Tivat, na čelu sa inženjerkom hortikulture, Tanjom Krstović.

Krstovićeva je juče posebno pozdravila novi poklon familije Banović i podsjetila da su na sličan način prije nekoliko mjeseci postupili i mladi supružnici Prodanović koji su sadnjom dva stabla, obilježili rodjenje svojih blizanaca, a povodom 35-godina postojanja KUD-a „Boka“ i tivatski folkloraši su nedavno u parku zasadili stablo.

„Ovim činom obilježavamo rađanje novog života, ali dajemo i naš mali doprinos gradu u kome živimo. Pozdravljamo i podržavamo zalaganje gospodje Tanje Krstović i njenog tima, koji su od cijelog Tivta napravili svojevrsnu malu botaničku baštu“ kazao je juče nakon sadnje likvidambara, ponosni otac Nikola, obećavši da će Banovći za koju godinu vjerovatno opet saditi novo drvo u tivatskom Gradskom parku.

Bonus video: