Investitor u Njivicama bez dozvole istovario otpad

Investitoru naloženo da u roku od sedam dana od dana prijema rješenja otkloni zemlju iz mora i vrati dio obale u prvobitno stanje
64 pregleda 3 komentar(a)
njivice, Foto: Arhiva Vijesti
njivice, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.10.2012. 11:27h

Vodoprivredna inspekcija utvrdila je da je investitor - “O.K. Gradnja” iz Igala, nepropisno istovario 50 kubika zemlje u more u Njivicama, budući da za deponovanje materijala na obali nema vodnu saglasnost što je u suprotnosti sa Zakonom o vodama.

Shodno tome, investitoru je naloženo da u roku od sedam dana od dana prijema rješenja otkloni zemlju iz mora i vrati ovaj dio obale u prvobitno stanje, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Uprave za inspekcijske poslove.

Ukoliko investitor ne ispoštuje postavljeni rok, kako se dodaje, Inspekcija za vode će preduzeti represivnije mjere.

"Inspekcija zaštite prostora, u okviru svoje nadležnosti, nije konstatovala nepravilnosti jer investitor na gradilištu na katastarskoj parceli broj 5879 KO Sutorina u Njivicama posjeduje građevinsku dozvolu", piše u saopštenju.

Dan prije kontrole nadležnih inspekcija, na problem deponovanja zemlje u moru ukazali su Ekološko društvo Boke, NVO "Koraci", te društva građana za zaštitu Herceg Novog i prijatelji tog grada.

"Deponovanjem zemlje je pričinjena ekološka šteta u veoma osjetljivoj zoni priobalja,osjetljivoj sa stanovišta morskih, biljnih i životnjskih zajednica, kao i zbog same morfologije i sastava tla priobalja", naveli su tada iz četiri nevladine organizacije.

Bonus video: