Stanari solitera traže od Roganovića da završi fasadu ili da vrati novac

Roganović je juče obećao da će radovi početi u utorak, istakavši da će biti završeni za najviše sedam dana
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 17:34h

Stanari solitera u Bloku V pozvali su majstora Rajka Roganovića da završi radove započete još prošle godine, ili da vrati novac kako bi prije zime fasadu postavio drugi majstor.

Stanari tvrde da fasada mora biti završena do zime, jer je tokom nedavne kiše vlaga prodrla u stanove, a jak vjetar nosio daske sa postavljene skele.

"Prava je sreća što se to dogodilo u jutarnjim satima kada ima manje prolaznika. Daske su padale oko solitera i oštetile fasadu na nekoliko mjesta. Jedna daska je završila na mojoj terasi, a metalna ograda je spriječila da ne napravi štetu u dnevnoj sobi.

Pojedinim komšijama daske su tom prilikom lomile prozore", rekao je Dragomir Tanjević, pokazavši oštećenja fasade na istočnoj strani solitera.

Roganović je juče obećao da će radovi početi u utorak i da će biti završeni za sedam dana. Njegov pomoćnik Vanja Jočić rekao je da pojedini stanari nijesu platili ništa.

Stanar Srđa Rakočević, međutim, tvrdi da je majstorima isplaćen gotovo sav novac i da za samo pet dana mogu da završe fasadu.

"Platio sam 1.460 eura prije početka radova. Pojedine komšije su pozajmljive novac da plate majstore, a drugi su plaćali u ratama. Isplatili smo 95 odsto novca, a fasada je nedovršena na četiri sprata.

Prošlog četvrtka Roganović je obećao da će doći u ponedeljak, a juče je poslao poruku da će se pojaviti u petak. Skela sa daskama je montirana, 12 stanara je dalo po 960 eura, a četiri po 1.460 eura, ali majstor se ne pojavljuje", rekao je Rakočević “Vijestima” u četvrtak.

Renoviranje fasade započeto je prošle godine o trošku stanara, ali su radovi povremeno prekidani jer su pojedini majstori odustajali od posla, ili jednostavno nijesu dolazili na gradilište.

Tanjević je rekao da su radovi na istočnoj i sjevernoj strani počeli još 4. maja 2011. godine.

"Dogovorili smo se se majstorima Todorom Klipom i Rajkom Roganovićem da rade po cijeni od 20 eura po kvadratnom metru. Međutim, dvojica majstora su se posvađali, vjerovatno oko novca, i radovi su stali.

Kasnije je Roganović, zajedno sa Vanjom Jočićem, preuzeo posao i nekako se završila istočna strana... Skela je montirana, ali majstora nema", rekao je Tanjević.

Stanari solitera ranije su najavili da će tužiti majstora G. S. kojeg su angažovali da postavi fasadu na zapadnom dijelu solitera, nakon što tri mjeseca nije dolazio na gradilištu.

Stanari su tada saopštili da je majstor montirao skelu na soliteru od 16 spratova, postavio stiropor i nanio sloj fasadeksa samo do 12 sprata, a potom nestao.

Problem je nastao kada se pojavio i vlasnik skele, kojem majstor G. S. navodno nije platio tri do četiri hiljade eura na ime rente.

Stanari tada, a ni juče, nijesu dozvolili vlasniku da ukloni skelu, jer smatraju da, sve dok je skela montirana, postoji i šansa da se radovi okončaju.

Agonija traje godinu i po

Stanari su kazali da je odiseja sa majstorom G. S. okončana sa dolaskom policije, nakon čega je nastavio sa radovima na zapadnoj strani solitera.

Navode da se majstor pravdao da nije mogao doći, jer je stricu bio potreban njegov bubreg.

Tada im je objasnio i da je tražio majstore za fasadu u Skadru i Kragujevcu.

Stanari solitera odlučili su da zamijene dotrajalu fasadu, jer su zidovi propuštali vlagu, ne sluteći da posao neće biti završen ni za godinu i po.

Galerija

Bonus video: