Bošković na sajmu naoružanja u Parizu

Ministar odbrane se susreo predstavnicima prestižnih kompanija i razgovarao o mogućoj saradnji na polju modernizacije opreme Vojske Crne Gore
96 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.06.2018. 11:31h

Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, posjetio je sajam naoružanja „Eurosatory 2018“, koji organizuje francusko Udruženje proizvođača vojne opreme (GICAT), a održava se u periodu od 11. do 15. juna u blizini Pariza.

Kako navode iz Ministarstva odbrane, događaj se održava svake druge godine i važi za jedan od najvećih međunarodnih događaja odbrambene i bezbjednosne industrije, koji je posvećen naoružanju kopnene vojske i protiv-vazdušne odbrane.

Očekuje se, kako se dodaje, veća posjećenost sajmu nego na prethodnom, održanom 2016. godine, na kojem je bilo prisutno 1.571 izlagača, 57.024 posjetilaca, kao i 212 zvaničnih delegacija iz 94 zemlje, koje su vodili ministri odbrane i unutrašnjih poslova, načelnici generalštaba, direktori za naoružanje i ostali visoki zvaničnici, a sva dešavanja je ispratilo oko 750 svjetskih medija.

Bošković se tom prilikom susreo sa predstavnicima prestižnih kompanija i razgovarao o mogućoj saradnji na polju modernizacije opreme Vojske Crne Gore.

U fokusu je, ističu iz ministarstva, oprema za koju država namjenski i strateški opredjeljuje sredstva i druge proizvode iz domena odbrambene industrije koji su neophodni za unaprjeđenje kapaciteta naše Vojske.

Tokom posjete Parizu, dodaju, ministar Bošković će imati zvaničan susret sa ministarkom Vojske Francuske, Florens Parli, što će predstavljati priliku za razmatranje modaliteta za intenziviranje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane kao i razmjenu mišljenja o aktuelnim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama u međunarodnoj zajednici.

Bonus video: