Herceg Novi: Svaki treći učenik trenira u nekom sportskom klubu

Najveći broj djece trenira u PVK Jadran i OFK Igalo, potom u KK AS, FK Obilić i ŽOK Herceg Novi, pokazala je anketa
260 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.06.2018. 12:01h

Svaki treći učenik viših razreda osnovne škole i srednje škole trenira u nekom od sportskih klubova u Herceg Novom, dok se dvije trećine bave fizičkom i sportskom aktivnošću rekreativno, pokazala je anketa koju je sproveo opštinski Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport. Košarku, fudbal pa vaterpolo praktikuje najveći broj ispitanika, dok u rekreaciji prednjače trčanje, teretana i biciklizam.

Najveći broj djece trenira u PVK Jadran i OFK Igalo, potom u KK AS, FK Obilić i ŽOK Herceg Novi, pokazala je anketa koja je sprovedena anonimno na uzorku od 1.515 ispitanika, u svim hercegnovskim osnovnim školama “Dašo Pavičić”, “Milan Vuković”, “Ilija Kišić” i “Orjenski Bataljon” i Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ .

“Ovi podaci biće od koristi prilikom rada Komisije za raspodjelu sredstava za sportske organizacije, društva i klubove. Jedan od osnovnih ciljeva sprovođenja ankete jeste i afirmisanje sporta u našoj Opštini, a ujedno i apel roditeljima da svoju djecu više uključuju u sportski život grada za šta će svakako imati podršku lokalne samouprave”, saopšteno je iz sekretarijata za društvene djelatnosti i sport.

Upitnik su sproveli zaposleni u Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, Đorđe Arnaut i Ivana Šeparović i Milutin Govedarica iz Turističke organizacije Herceg Novi, a svesrdnu i nesebičnu pomoć dali su i Vladimir Gojković (PVK Jadran), Jovana Terzić (PVK Jadran), Jovan Simović (OFK Igalo), Jelena Tomašević (Triatlon klub Herceg Novi), Luka Čupić (Triatlon klub Herceg Novi), Nataša Radović (ŽKK Primorje) i Saša Kulinović (AK Niskogorac).

Bonus video: