NEPRAVEDNO OPTUŽEN

Herceg Novi: Maltretiranje kupca zbog sumnje na krađu

I.J. ističe da je i tri dana nakon nemilog događaja bio tema razgovora u malom mjestu i da se zbog toga još uvijek osjeća neprijatno, tim prije jer, kako kaže, ”u životu nikada ništa nije ukrao”
258 pregleda 6 komentar(a)
Kumbor, Foto: Slavica Kosić
Kumbor, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.01.2019. 15:21h

I.J., zaposlen u Kumboru, u subotu je doživio šok kada je optužen za krađu.

“Skoro svakodnevno u obližnjoj prodavnici Idea kupujem nešto za doručak, najčešće sendvič. I danas sam kupio sendvič, platio, izašao iz prodavnice i sjeo u auto. Odjednom je iz samoposluge istrčala prodavačica bijesno mi se obraćajući. Tražila je da izvadim “ono što sam stavio u gaće”, nazivajući me lopovom.  Bio sam zbunjen, a onda uvrijeđen”, priča ogorčeni I.J..

Prodavačica je tražila da I.J. uđe sa njom nazad u prodavnicu, jer se na snimku nadzorne kamere navodno vidi da je nešto stavio u pantalone.

“Istina je da sam se zadržao pored police sa sokovima I da sam imao ruku u džepu, ali ništa nisam uzeo, a kamoli ukrao”, navodi Ivan.

U međuvremenu mu je neko od zaposlenih pretresao automobil.

“Tražio sam da zovu policiju, ali niko se nije pojavio. Otišao sam u Hitnu pomoć da mi daju nešto za smirenje, a u policiju, zbog radnih obaveza na gradilištu, nisam stigao da odem”, objašnjava Ivan.

“Koleginice iz maloprodajnog objekta Idea u Kumboru su posumnjale da je lice otuđilo artikle sa police. Nakon toga, koleginice su pozvale potrošača da zajedno odgledaju video snimak. Pregledom istog, zaključeno je da se na snimku ne može utvrditi da je otuđio bilo šta od artikala. Koleginice su se izvinile zbog navedene situacije”, saopšteno je Vijestima iz kompanije Mercator-CG, još jednom se izvinjavajući “potrošaču zbog nastale neprijatnosti”.

I.J. ističe da je i tri dana nakon nemilog događaja bio tema razgovora u malom mjestu i da se zbog toga još uvijek osjeća neprijatno, tim prije jer, kako kaže, ”u životu nikada ništa nije ukrao”.

On je podnio prijavu protiv prodavačice zbog lažnog optuživanja i maltretiranja.