SAD donirale 270 hiljada dolara za kamp Konik

Novac će, kako se navodi, biti upotrijebljen za obezbjeđivanje toplih obroka stanovnicima kampa i popravku električnih instalacija oštećenih u požaru
1 komentar(a)
Konik, kamp, šatori, Foto: Boris Pejović
Konik, kamp, šatori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2012. 10:00h

Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) donirala je dodatnih 270 hiljada dolara pomoći stanovnicima kampa Konik koji su izgubili domove u požaru 24. jula.

Iz Ambasade SAD saopšteno je, da će donacija omogućiti kupovinu i instaliranje osam objekata za stanovanje koji će se koristiti kao zajedničke prostorije za okupljanje članova zajednice i kao skladište.

Novac će, kako se navodi, biti upotrijebljen za obezbjeđivanje toplih obroka stanovnicima kampa i popravku električnih instalacija oštećenih u požaru.

Objašnjeno je da je Biro američkog Stejt dipartmenta za stanovništvo, izbjeglice i migracije obezbijedio donaciju i prenio novac direktno Visokom komesarijatu Ujedinjenih nacija za izbjeglice, sa kojim Ambasadom SAD sarađuje u postupku nabavke i isporučivanja doniranih artikala.

"Ovaj novac dopunjuje donaciju Vlade SAD iz septembra ove godine u iznosu 50 hiljada doalra, iz Fonda za međunarodnu pomoć u slučaju katastrofa, koja je iskorišćena za nabavku kontejnera kuhinje sa pratećim aparatima, dva medicinska kontejnera i 850 higijenskih paketa za pomoć stanovnicima kampa", navodi se u saopštenju

Bonus video: