Bodi-bilderka iz Bijelog Polja: Ljubica jača od muškaraca

Ova uspješna sportistkinja u dosadašnjoj karijeri ostvarila je zapažene rezultate
142 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2012. 10:19h

Bjelopoljka Ljubica Šekularac (40), instruktorka u fitnes klubu “Olimp“, na međunarodnom takmičenju u bodi-bildingu i fitnesu visoke klase, koji je proteklog vikenda održan u Beogradu, osvojila je srebrnu medalju.

Ova uspješna sportistkinja u dosadašnjoj karijeri ostvarila je zapažene rezultate, a najznačajnija priznanja su dvaput osvojena peta mjesta na Balkanijadi i nedavno osvojena bronzana medalja na Vojvodina kupu u Novom Sadu.

"U Crnoj Gori ovaj sport nije mnogo cijenjen i jedina sam u državi koja se takmiči u bodi-bildingu i fitnesu. Prije 15-ak godina počela sam da se bavim tim sportom, a prije 5 godina da se takmičim. Iako u srednjim, 'najboljim godinama', mogu slobodno reći da se osjećam jača i sposobnija od upola mlađih djevojaka" kaže Ljubica.

Priča da je imala problema sa kičmom i da je po preporuci pokojnog dr Milije Pavićevića odlučila da se bavi fitnesom i bodi-bildingom.

"Problem sam otklonila, a misiju sam nastavila pomažući drugima. U klubu koji vodim sa suprugom Zlatkom trenira dosta dama koje nam ukazuju povjerenje. Iako majka dvojice odraslih sinova, koji su, takođe, sportisti, uspijevam da uskladim i roditeljske obaveze".

"Takmičiti se u ovom sportu je veoma teško, prvenstveno zbog velikih odricanja. Takmičarska dijeta je jedna od najtežih. Treninzi su toliko naporni da ih malo koji muškarac može izdržati. Ovaj sport je istovremeno i umjetnost, samo što mi umjesto gline vajamo svoje tijelo" ističe Ljubica.

Kaže da sa suprugom nastoji omladinu uputiti u zdrave stilove života.

"Svako bavljenje fizičkom aktivnošću je briga za sopstveno zdravlje koje je najveće bogatstvo. Samim odlaskom u teretanu formiraju se jake ličnosti i usljed pravilnog treniranja i ljepote raste i njihovo samopouzdanje. Iako sam najstarija na takmičenjima, najbolja sam i nastojim da u najljepšem svjetlu predstavim svoj grad i državu Crnu Goru".

"Do sada nijesam imala nikakvu podršku upravo od onih koji treba da vode računa o vrhunskim sportistima i očekujem da će ih moji rezultati motivisati da i klubu koji predstavljam posvete malo pažnje, a ja i moj suprug uzvratićemo uspjesima" poručuje Ljubica.

Navodi da veliku podršku imaju od menadžera i vlasnika “Relaks gyma“ iz Ćuprije Saše Dimitrijevića, osvajača 30-ak medalja u fitnesu i bodi-bildingu na najvećim međunarodnim takmičenjima.

"U dobroj sam formi i očekujem uspješan nastup na predstojećim takmičenjima od kojih je najznačajnije svjetsko prvenstvo u bodi-bildingu koje se 20. oktobra održava u Portorožu. Nadam se uspjehu i osvajanju neke od medalja" samouvjerena je Ljubica.

Bonus video: