Lukšić otvorio most u Nikoljcu

Lukšić je naglasio da ovaj most sa pristupnim saobraćajnicama predstavlja značajan doprinos zaokruženju saobraćajne infrastrukture Bijelog Polja
54 pregleda 11 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Beća Čoković
Igor Lukšić, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 06.10.2012. 18:50h

Premijer Igor Lukšić i gradonačelnik Aleksandar Žurić otvorili su most Grad-Nikoljac i kružnu raskrsnicu, čija je ukupna vrijednost iznosila oko milion eura.

Lukšić je naglasio da ovaj most sa pristupnim saobraćajnicama predstavlja značajan doprinos zaokruženju saobraćajne infrastrukture Bijelog Polja.

“Iako se često vrijednost infrastrukturnih objekata vezuje za njihovu veličinu i finansijsku zahtjevnost, njihova stvarna vrijednost prepoznaje se kroz njihovu upotrebu, prije svega od strane građana, odnosno kroz benefite koje ti objekti donose. Stoga, s razlogom možemo reći da izgradnjom i modernizacijom infrastrukture približavamo jedne drugima, činimo prostor privlačnijim za investitore, otvaramo razvojne perspektive Crne Gore”, kazao je Lukšić.

On je podsjetio da je nedavno u Bijelom Polju otvorena zaobilaznica put Slijepač Most-Pavino Polje, te da će ubrzo započeti izgradnja dionice puta Pavino Polje – Kovren i još niz projekata značajnih za Bijelo Polje. Žurić je istakao da su istorija i kulturno nasljeđe Bijelog Polja postavili zahtjevan zadatak pred onima koji su bili obavezni da osmisle i izgrade ovaj most.

Most je širok 11,30 metara, ima dvije kolovozne trake ukupne širine 6,5 metara i dva trotoara od po dva metra, ojačanu statiku i novu dekorativnu rasvjetu.

“To što su narod, vlada i predsjednik Azerbejdžana obezbijedili skoro dva miliona eura kako bi naši mališani dobili novi vrtić, nas građane Bijelog Polja obavezuje da pamtimo i prema ovoj prijateljskoj državi vječno njegujemo osjećanja kakva pravi prijatelji i zaslužuju”

Njegov sastavni dio je nova kružna raskrsnica kod zgrade MUP-a. Radove na ovom objektu finansirali su Direkcija javnih radova Crne Gore i Opština Bijelo Polje, a radove je izvela firma „Tehnoput“ iz Podgorice.

Postavljen kamen temeljac za vrtić

Lukšić, Žurić i predstavnik Azerbejdžana Sejran Mirzazadeh postavili su kamen temeljac za izgradnju centralnog dječjeg vrtića u Bijelom Polju. Žurić je istakao da je donaciju za izgradnju ovog vrtića u visini od oko dva miliona eura obezbijedila vlada Azerbejdžana.

“To što su narod, vlada i predsjednik Azerbejdžana obezbijedili skoro dva miliona eura kako bi naši mališani dobili novi vrtić, nas građane Bijelog Polja obavezuje da pamtimo i prema ovoj prijateljskoj državi vječno njegujemo osjećanja kakva pravi prijatelji i zaslužuju”, istakao je Žurić.

Predstavnik Azerbejdžana je podsjetio na prijateljske odnose sa Crnom Gorom, te je zahvaljujući tome ove godine u Podgorici počelo sa radom diplomatsko predstavništvo Azerbejdžana.

“Zahvaljujući tome i ekonomskoj i političkoj stabilnosti u zemlji, strane firme i azerbejdžanski investitori smjelo i bez kolebanja ulažu sredstva u Crnu Goru u vremenima svjetske ekonomske krize. Uvjeren sam da danas ne polažemo samo kamen temeljac za vrtić, već i kamen temeljac naše dalje dugoročne saradnje, u cilju interesa obje zemlje i oba naroda”, kazao je Mirzazadeh.

Bonus video: