Vladin helikopter vozio Borislava Miloševića

Prema izvoru „Vijesti“, Brajović je dobio telefonsku molbu da dozvoli prevoz Miloševića iz barske bolnice do Beograda iz zdravstvenih razloga
83 pregleda 33 komentar(a)
Helikopter, Foto: Arhiva "Vijesti"
Helikopter, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.10.2012. 10:24h

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović odobrio je prošle subote upotrebu Vladinog helikoptera za prevoz Borislava Miloševića, brata bivšeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana, saznaju „Vijesti“.

Prema izvoru „Vijesti“, Brajović je dobio telefonsku molbu da dozvoli prevoz Miloševića iz barske bolnice do Beograda iz zdravstvenih razloga.

„Brajović je zbog osjetljivog povoda odmah odobrio zahtjev i Milošević je za par sati prevezen iz Bara za Beograd, helikopterom Vlade Crne Gore“, rekao je izvor „Vijesti“.

Iz kabineta ministra Brajovića „Vijestima“ juče nijesu ni potvrdili ni demantovali ovu informaciju, niti su željeli da daju konkretnije informacije. „Vijesti“ su pitale na osnovu čega je odobrio prevoz Vladinim helikopterom, po kojoj proceduri i cijeni, te ko je platio tu uslugu.

Korišćenje košta 5.000 dnevno

Brajović juče nije htio da odgovara na pitanja reportera „Vijesti“ iz Ulcinja, gdje je ministar juče boravio u okviru predizborne kampanje vladajuće koalicije.

„Ministar nije raspoložen za izjave budući da je u partijskoj posjeti“, uz uljudno izvinjenje prenio je juče novinaru funkcioner SDP-a Skender Elezagić.

Elezagić je, na molbu novinara, i drugi put pitao Brajovića za komentar, precizirajući o čemu se radi, ali je ministar samo odmahnuo glavom, ne želeći da ustane od stola u restoranu.

Korišćenje Vladinog helikoptera košta 5.000 eura dnevno, a povremeno je korišćen prilikom vremenskih nepogoda za evakuaciju građana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspolaže sa četiri helikoptera koji se koriste za potrebe prevoza državnih službenika i, izuzetno, za pomoć građana kojima je neophodna evakuacija, kao što je bio slučaj tokom vanrednog stanja, kada su stotine domaćinstava na sjeveru bila bukvalno odsječena od svijeta.

MUP u svojoj aviohelikopterskoj jedinici ima tri helikoptera tipa "bell" sa oznakama 206, 212 i 412 kao i jedan tipa "gazela", koji mu je ustupila Vojska, ali koji godinama nije u letnom stanju.

Bonus video: