Voda u Šipačno stigla na izbornim talasima

Mještanin Ranko Božović je naglasio da vodu čekaju od 1987. godine, iako mu je kuća udaljena od izvorišta nepun kilometar
76 pregleda 3 komentar(a)
Tarzan Milošević, Šipčano, Foto: Ivan Petrušić
Tarzan Milošević, Šipčano, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 03.10.2012. 17:55h

Iako i bukvalno žive na vodoizvorištu sa kojeg se Nikšićani snabdijevaju vodom, mještani sela Šipačno, tek od prije desetak dana, piju vodu sa vodovoda.

Ispunjen je tako višegodišnji san mještana ovog kraja, ali isto toliko dugo predizborno obećanje o izgradnji vodovoda koji je, slučajno ili ne, svoj epilog imalo baš juče na Vidrovanu, desetak dana uoči lokalnih i parlamentarnih izbora.

Tako je pumpe, pritiskom na dugme, juče svečano pokrenuo, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Miliošević, u prisustvu funkcionera vladajuće koalicije i svega par mještana Šipačnog.

“Neka bude sa srećom ovim ljudima, da dugo i zdravo pijete čistu i zdravu vodu”, čestitao je juče Milošević, u postrojenju na Vidrovanu, izvršnom direktoru nikšićkog “Vodovoda” Savu Vuškoviću dobro obavljen posao.

Ponosan na projekat vrijedan oko 220.000 eura koji je opština obezbijedila u saradnji sa resornim ministarstvom bio je i prvi čovjek grada Nebojša Radojičić.

Uspjeh građevinskim, ali i partijskim dostignućem u izgradnji ovog vodovoda u mjesnoj zajednici Vidrovan nijesu skrivali

“Napokon dobijaju vodu sela Šipačno i Orah koja su neposredno ovdje iznad vodoizvorišta sa kojeg se čitav grad snabdijeva vodom već desetljećima. Zaista mislim da je vrijeme bilo da i do njih dođe voda za koju se nadam da će biti kao ona koju mi u gradu pijemo“, kazao je Radojičić, napominjući da je ovo treći seoski vodovod u opštini, nakon vodovoda koje su dobili mještani Grahova i Bogetića.

Uspjeh građevinskim, ali i partijskim dostignućem u izgradnji ovog vodovoda u mjesnoj zajednici Vidrovan nijesu skrivali.

“Pored svih skeptika, mi smo uspjeli da sagradimo ovaj vodovod. Uspjeli smo uz veliku pomoć naše lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede. Svima vam hvala i daće Bog da ostanemo opet na vlasti i da proguramo još Orah i Šume sa vodom”, naglasio je juče Boro Janjušević, član MZ Vidorovan.

U predizbornom zanosu upravo je Milošević i najavio da će mještani Oraha i Šuma uskoro dobiti pumpno postrojenje, a da već u narednoj godini mogu očekivati i nastavak izgradnje vodovodne mreže.

Vodovod gradili pred svake izbore

U Šipačnom je na slavinama proteklih dana konačno potekla voda sa novog vodovoda koji su mještani godinama čekali, i priče o njegovoj izgradnji slušali najčešće pred izbore. Sjeća se toga i pedesetogodišnji Ranko Božović, dok pokazuje vodomjer koji je već očitao potrošenih 29 kubika vode.

“Moja kuća je od vodoizvoriša nepun kilometar. Trebalo je toliko godina da prođe, pa da voda dođe do nas koji smo joj najbliži. Godine 1987. to je bio naš vodopoj koji je država uzela, a mi smo bili prinuđeni da pravimo bistijerne, kupujemo vodu i tako se snalazimo. Isto toliko smo slušali i priče o izgradnji ovog vodovoda”.

“Tek prije deset godina napravljen je neki plan, a pred prošle izbore urađena je mreža kroz selo. Evo sad su ga otvorili, pumpa je tu na Vidrovanu, ali još nema bazena koji su obećali, pa znam da nećemo imati vode kad nam nestane struja”, objašnjava Ranko.

Bonus video: