Lukšić: RTCG će uvijek imati podršku Vlade

"Mislim da rast povjerenja građana u Javni servis pokazuje da je RTCG na pravom putu, i mislim da ih treba podržati", kazao je Lukšić
129 pregleda 7 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.10.2012. 16:19h

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) u budućem periodu imaće snažnu podršku Vlade u rješavanju svakog problema sa kojima se suočavaju, obećao je premijer Igor Lukšić.

"Mislim da rast povjerenja građana u Javni servis pokazuje da je RTCG na pravom putu, i mislim da ih treba podržati", kazao je Lukšić komentarišući pismo direktora te medijske kuće Rada Vojvodića, u kojem upozorava o eventualnom bankrotu RTVCG.

"U prethodnom periodu, posebno kada sam bio ministar finansija bio sam u prilici da se bavim finansijama RTCG, i moram reći da je ta medijska kuća sada u boljem stanju nego tada. Postoji trend stabilizacije, i bez obzira na sve to je medij koji je kroz dosta zahtjevan program uspio da prevali dugačak put, da se stabilizuje i stvori uslove da igra ulogu kvalitetnog javnog servisa", rekao je Lukšić.

Dodaje da "ono što su izazovi u periodu koji dolazi su ništa manje različiti od generalnog stanja sa kojim se sučavamo".

"Ekonomske finansijske teškoće nameću svima obaveze konsolidacije, sanacije, stvaranje uslova za budući razvoj, tako da što se tiče javnog servisa on će imati u budućem periodu snažnu podršku Vlade da riješimo svaki od problema sa kojima se suočavaju jer je Javni servis potreban, a rast povjerenja građana pokazuje da je na pravom putu i mislim da bi je trebalo podržati", kazao je Lukšić.

Bonus video: