Prvi Sajam medicine u Podgorici 4, 5. i 6. oktobra

“Biće ukupno 93 prezentacije, što je 35 sati govora o raznim aspektima medicine”
340 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 11:44h

Prevencija karcinoma prostate, imunizacija, mentalno zdravlje, vizija razvoja zdravstvenog sistema, novi pravci u liječenju bolesti, samo su neke od tema koje će biti predstavljene na prvom Sajmu medicine u Crnoj Gori, koji će održati u naredna tri dana u Podgorici.

Organizatori su najavili brojna imena stručnjaka koji će održati predavanja, a preliminarna očekivanja su već premašena.

“Imali smo više prijava nego što smo očekivali, što je pokazalo opravdanje ideje za organizovanje ovakvog sajma”, kazao je dr Elvir Zvrko iz organizacionog odbora.

On je rekao da će svoje prezentacije imati sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, Svetska zdravstvana organizacija, Ljekarska i Farmaceutska komora, ali i privatne ustanove.

“Biće ukupno 93 prezentacije, što je 35 sati govora o raznim aspektima medicine”, kazao je Zvrko.

“Biće ukupno 93 prezentacije, što je 35 sati govora o raznim aspektima medicine”

Dr Nebojša Kavarić, Predsjednik organizacionog odbora, saopštio je da se nada da će sajam postati tradicija.

“Značajnu pažnju će privući vrhunska stručna predavanja iz medicine. Govoriće se o prevenciji karciona prostate, grlića materice, pravilnoj ishrani, viziji razvoja Kliničkog centra, biće tema iz oblasti ORL-a, vantjelesne oplodnje , kvaliteta zdravstvene zaštite...”, najavio je Kavarić.

Slavica Pantelić iz medicinskog časopisa “Medikal”, koji je i inicirao održavanje sajma, kazala je da ta ideja postoji već dvije godine, ali da su ove godine u maju dobili podršku Ministarstva zdravlja.

Festival koji će održatri 4., 5. i 6. oktobra u hotelu “Crna Gora”, otvoriće ministar zdravlja dr Miodrag Radunović.

Bonus video: