"Najbitniji projekat": Kolektora nema, a Mugoša ga najavio 2006.

Građani se boje zaraze, a nesnosni smrad od kolektora osjeća se čak i do Bloka 9, upozorava Mirko Boljević
7 komentar(a)
Morača, kolektor, Foto: Luka Zeković
Morača, kolektor, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.10.2012. 09:32h

Mirko Boljević pozvao je nadležne da konačno izgrade novi savremeni uređaj za prečišćavanje otpadnih voda na obali Morače, nedaleko od Dječje bolnice.

Boljević, zadužen za sektor ekologije u MZ “1. maj”, istakao je da je gradonačelnik Miomir Mugoša još 2006. godine obećao izgradnju sistema za prečišćavanje, nazvavši ga tada “najbitnijim projektom”, ali do danas ništa nije urađeno po tom pitanju.

Boljević je rekao da se građani boje zaraze i da se nesnosni smrad od kolektora osjeća čak i do Bloka 9.

“Živim u drugoj gradskoj zoni, na samo 100 metara od centra grada. Smrad se stalno osjeća, držimo zatvorene prozore, a noću ne možemo da spavamo”, kazao je Boljević juče “Vijestima”.

On smatra da postoji način da se riješi problem smrada koji guši građane. Pojasnio je da su se građani jednom obratili direktoru Uprave za vode Zoranu Jankoviću i da za samo 24 sata nije smrdjelo.

"Smrad se stalno osjeća, držimo zatvorene prozore, a noću ne možemo da spavamo”

Boljević upozorava da građani u kolektor bacaju trop. Ističe da su mu hemičari kazali da mješavina tropa i otrova za neutralizaciju fekalija “pet puta jače smrdi”.

“Situacija je alarmantna, ovo više ne može da se izdrži, apelovao bih na sve nadležne službe u opštini, Ekološku, Sanitarnu i druge inspekcije da nam pomognu da riješimo problem”, rekao je Boljević.

Na sjednici Skupštine Glavnog grada u februaru Mugoša je rekao da Glavni grad čeka na saglasnost Vlade za kreditno zaduženje u iznosu od 15 miliona eura, kako bi se mogao realizovati “projekat vijeka” za Podgoricu.

“Kredit bi vraćali Glavni grad i 'Vodovod', a ako se slučajno desi da ne mogu, vraćala bi ga Vlada”, rekao je tada Mugoša.

Bonus video: