Bivša direktorka hotela "Nikšić" štrajkuje glađu

Petrović je počela štrajk glađu jer je, kako je kazala, znala da će dobiti otkaz
56 pregleda 0 komentar(a)
strajk._1, Foto: A.BAKOVIĆ
strajk._1, Foto: A.BAKOVIĆ
Ažurirano: 02.10.2012. 18:51h

Dugogodišnja direktorka hotela „Nikšić“ u Sutomoru Dragana Petrović već šesti dan u svojoj kancelariji štrajkuje glađu ne bi li na taj način naplatila zaostala potraživanja od poslodavca.

Sa godišnjim odmorima i regresom Petrović potražuje 5.700 eura.

Ona je 17 godina bila na čelu hotela i, kako je kazala, nema iluzija da će dobiti otpremninu od svog preduzeća koje je od proljetos u klasičnom stečaju i koje na licitaciji prodaje svoja tri hotela, uključujući i “Nikšić“.

“Nema otpremnina jer nema ni socijalnog progama. Dok su nas šetali od ministarstva do ministarstva rekli su nam da nijesmo normalni što smo kao radnici tražili uvođenje stečaja, a da nijesmo uradili socijalni program. Sindikat je glavni krivac za sve ovo što se desilo”, kazala je „Vijestima“ Petrovićeva.

Njenih sedam kolega, stalnih radnika u hotelu, od prekjuče više nijesu na radnim mjestima - stečajni upravnik ih je u nedjelju ujutro telefonom obavijestio da su svi, kao i Petrović, prestali sa radom u preduzeću i da samo treba da zatvore i konzerviraju hotel. U objektu je sada, pored Petrovićeve, samo još nekoliko sezonaca.

Petrović je počela štrajk glađu jer je, kako je kazala, znala da će dobiti otkaz.

“Ne idem dok ne dobijem dugovanja. U aprilu je na moje mjesto stečajni upravnik stavio konobara sa VKV strukom, hvale se dobrim rezultatom ovog ljeta, a prošle sezone, dok sam ja bila na čelu hotela, svi su parametri zarade bili veći. I pored toga, stečajni upravnik me ove godine nije udostojio ni odgovorom na zahtjev da me primi”, rekla je Petrovićeva.

Bonus video: