Šef barske policije: Tokom sezone imali smo najbolje rezultate

Prije koktela, Radulovića i njegove saradnike posjetio je predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević i Područnoj jedinici poklonio komplet računarske opreme
178 pregleda 5 komentar(a)
Žarko Pavićević i Miloš Radulović, Foto: Uprava policije
Žarko Pavićević i Miloš Radulović, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 02.10.2012. 19:10h

“Sa ponosom mogu reći da je tokom ljetnje sezone Područna jedinica Uprave policije Bar po ostvarenim rezultatima bila među najboljim organizacionim jedinicama u UP”, kazao prvi čovjek barske policije Miloš Radulović, na tradicionalnom koktelu povodom 2. oktobra Dana pripadnika službi bezbjednosti.

Radulović se pohvalio da u Baru tokom sezone nije bilo najtežih krivičnih djela, a na doprinosu stabilnoj bezbjedonosnoj situaciji posebno se zahvalio hotelijerima koji su primili službenike policije, koji su tokom ljeta došli na ispomoć u Bar i medijima na objektivnom i nepristrasnom izvještavanju.

“Od početka juna do kraja avgusta na području opštine je registrovano 320 krivičnih djela, deset odsto manje nego lani u istom periodu, od kojih su 187 bili sa nepoznatim izvršiocem. U kratkom roku smo rasvijetlili 149 krivičnih djela - skoro 80 procenata, pa smo po tome najuspješnija PJ u Crnoj Gori”.

“Veoma dobre rezultate smo ljetos postigli i u oblasti bezbjednosti saobraćaja, imali smo za 70 odsto bolje parametre nego 2011. i mnogo manje saobraćajnih nezgoda, a više naplaćenih mandatnih kazni, oduzetih vozačkih dozvola i zadržanih lica u alkoholisanom stanju. Čak 348 osoba je tokom ljeta bilo na triježnjenju u barskoj policiji”, kazao je Radulović, koji je sa rukovodećim kadrom došao na čelnu poziciju u Bar početkom ove godine.

Prigodu je predsjednik Opštine iskoristio i da najavi izgradnju nove zgrade policije, za koju je lokalna uprava spremna da ustupi lokaciju i oslobodi graditelje komunalija...

Među zvanicama na koktelu bili su sadašnji i penzionisani pripadnici MUP-a, potpredsjednik Opštine Osman Subašić, komandant Mornarice VCG kapetan bojnog broda Darko Vuković, predsjednik Osnovnog suda Bar Goran Šćepanović, osnovni tužilac u Baru Milenko Magdelinić, privrednici i javni radnici...

Prije koktela, Radulovića i njegove saradnike posjetio je predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević i Područnoj jedinici poklonio komplet računarske opreme.

Pavićević, koji je na početku svoje karijere radio u barskoj policiji kao inspektor, istakao je da Bar pretenduje da bude prepoznatljiva turistička destinacija.

“Pa je zato bezbjednost građana i turista neophodan preduslov“, istakao je Pavićević, koji je naglasio da su građani ponosni na “svoju policiju koja efikasno rješava probleme”.

Prigodu je predsjednik Opštine iskoristio i da najavi izgradnju nove zgrade policije, za koju je lokalna uprava spremna da ustupi lokaciju i oslobodi graditelje komunalija...

Šef policije Bar zahvalio se lokalnoj upravi i Pavićeviću na “podršci koja je pružena u svim projektima UP”.

Bonus video: