Tivat: Za tri NVO sa posebnim statusom 24.000 eura

Taj novac čini 40 odsto od cijelog budžeta opredijeljenog u gradskoj kasi Tivta za podršku rada nevladinih organizacija u 2019.
447 pregleda 0 komentar(a)
Nakon potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat
Nakon potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat

Potpisivanje ugovora između Opštine Tivat i nevladinih organizacija sa posebnim statusom, a po osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za te NVO za 2019. godinu obavljeno je danas u kabinetu tivatskog gradonačelnika dr Siniše Kusovca (DPS).

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama odlučila je da se sredstva raspodijele tako što je Glazbeno prosvjetno društvo Tivat dobilo 13.830,00 eura, KUD “Boka” Tivat 6.570,00 eura i Bokeljska mornarica 809.- podružnica Tivat 3.600,00 eura.

Ove NVO sa posebnim statusom dobile su ukupno 24.000,00 eura ili 40 odsto od cijelog budžeta opredijeljenog u gradskoj kasi Tivta za podršku rada nevladinih organizacija u 2019.

Prisutnima su se obratili potpredsjednik Opštine Ilija Janović, sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević i sam gradonačelnik Kusovac, koji je naglasio koliko su ove nevladine organizacije “autentične u dijelu svoga rada i rezultata, u onome što su napravili do sada i što će tek napraviti.”

“Vaši rezultati su vidljivi, kroz doprinos kulturi ovog grada. Sam status koji posjeduju ove NVO predstavlja brend grada Tivta,” kazao je Kusovac obraćajuči se predstavnicima Gradske muzike Bokeljske mornarice i KUD-a “Boka”.

Kako se u ovoj godini obilježava i značajan jubilej, 110 godina od osnivanja GPD Tivat, iskazana je obostrana spremnost i podrška lokalne uprave organizaciji ovog značajnog događaja.

Bonus video: