Mugoša bi da gradi još jedan most

Centralna javna rasprava održaće se trećeg oktobra u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine u 12 časova
19 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 14:32h

Izgradnje pješačkog mosta, hotela, šljunkovite plaže i stjenovite obale predviđeni su Nacrtom izmjena i dopuna DUP-a “Rekreativno-kulturna zona na obali rijeke Morače – južni dio”.

Prostor zahvata plana, koji je na petnaestodnevnu javnu raspravu stavio gradonačelnik Miomir Mugoša , oivičen je Bulevarom svetog Petra Cetinjskog, Ivana Milutinovića, Bulevarom revolucije i rijekom Moračom sa istoka i jugoistoka.

“Planirane namjene su date za svaki pojedinačni objekat, a zastupljene su funkcije centralnih djelatnosti, turizma (hotel), sporta i rekreacije, zelenih površina, zatim kolski saobraćaj, pješačke površine, šljunkovita plaža i stjenovita obala”, navodi se u Nacrtu plana.

Nacrtom je predviđena nadgradnja postojeće saobraćajne strukture, u smislu obezbjeđenja potrebnih parkirališta na otvorenom i objektima podzemnih garaža i jasnu diferencijaciju kolsko-pješačkih saobraćaja. Plan, kako je pojašnjeno, predviđa i intenzivnu obradu zelenih površina radi boljeg povezivanja kompleksa sa gradom i Starom varoši, pa se zato predlaže izgradnja pješačkog mosta.

Koncept, predviđen Nacrtom, upućuje na racionalnu gradnju sadržaja koji su od vitalnog značaja za sport, rekreaciju i komplementarne sadržaje kroz rekonstrukciju i unapređenje ukupne tehničke infrastrukture - saobraćaja, rekonstrukciju postojećih objekata i dogradnju novih u zoni sporta, ugostiteljstva i u bloku poslovanja, raznovrsnost sadržaja bavljenja sportom sa pratećim objektima...

Centralna javna rasprava održaće se trećeg oktobra u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine u 12 časova.

Gradonačelnik je na javnu raspravu stavio i Nacrt izmjena i dopuna Urbanističkog projekta “Pobrežje zona F” u Podgorici, kojim su predviđene površine za stanovanje veće gustine, pejzažno uređenje - površine urbanog zelenila, površine saobraćajne i ostale infrastrukture.

Površina zahvata plana je oko šest hektara.

Centralna javna rasprava održaće se prvog oktobra u 12 časova, u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Pisane primjedbe i sugestije mogu se dostavljati Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine glavnog grada, Ulica Vuka Karadžića broj 41- Podgorica ili na e-mail: pgurbanizam@t-com.me .

Planiraju da završe i internat za Medresu

Na površini od 9.782 kvadrata u Donjem Milješu planiran je završetak izgradnje internata za učenike Medrese.

U Nacrtu izmjena i dopuna urbanističkog projekta KO “Donji Milješ”, istaknuto je da su na tom prostoru izgrađeni objekti džamije, medrese i gasalhane i da je započeta izgradnja internata.

“Uređenje terena na predmetnom prostoru je u velikoj mjeri završeno. U objektu Medrese, osim potrebnih sadržaja za funkcionisanje obrazovanja, izveden je i određen broj soba za smještaj učenika. S obzirom na to da se radi o polaznicima iz svih krajeva Crne Gore, pojavila se potreba za izgradnjom internata za veći broj učenika”, navodi se u Nacrtu.

Centralna javna rasprava o ovom dokumentu održaće se drugog oktobra u 12 časova, u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Galerija

Bonus video: