Inspektor spori izbor Lajovića na mjesto dekana Ekonomskog fakulteta

“Moj izbor smatram legitimnim i legalnim. Za sada neću ništa više reći jer želim da zaštitim dignitet Ekonomskog fakulteta, Univerziteta CG i svoj”
136 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Lajović, Foto: Luka Zeković
Dragan Lajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.09.2012. 09:08h

Inspektor rada Veljko Vlaović poslao je juče obavještenje Ekonomskom fakultetu u kojem, na osnovu žalbe prof. dr Gordane Đurović, piše da je doc. dr Dragan Lajović nelegalno stupio u radni odnos na tom fakultetu u martu 2009. Takvo obavještenje uslijedilo je nakon tvrdnji Đurovićeve i žalbe Inspekciji rada da je Lajović, osim što je zapošljen na Ekonomskom fakultetu, istovremeno bio u stalnom radnom odnosu u Investiciono-razvojnom fondu (IRF) .

Lajović je izabran za dekana u julu, kada je na Vijeću dobio 28, dok je njegova protivkandidatkinja i nekadašnja ministarka evropskih integracija Gordana Đurović imala 19 glasova. O obavještenju inspektora Vlaovića danas će raspravljati Vijeće EF, a nakon toga i Upravni odbor Univerziteta CG. Sagovornik “Vijesti" sa EF sinoć je kazao “Vijestima ” da je čudno da inspekcija šalje obavještenje, a ne rješenje ili odluku, napominjući da ona svakako ne može imati zadnju riječ, nego Vijeće EF i sud.

Đurović je nakon izbora Lajovića za dekana Upravnom odboru Univerziteta CG podnijela prigovor, tvrdeći da Lajović nije mogao biti izabran jer je njegov ugovor o radu na fakultetu pravno nevažeći pošto je u vrijeme zaposlenja na UCG u martu 2009. godine bio radno angažovan i u IRF-u, tako da je prvo trebalo da raskine ugovor o radu sa Vladom, pa potpiše onaj sa UCG. S druge strane, Lajović je objašnjavaa da on ugovor o radu ima sa EF, a da je u IRF-u angažovan na neprofesionalnom radu.

On je sinoć “Vijestima" rekao da je pobijedio apsolutnom većinom i da je ispunjavao sve formalno-pravne i suštinske pretpostavke za izbor u dekana.

“Moj izbor smatram legitimnim i legalnim. Za sada neću ništa više reći jer želim da zaštitim dignitet Ekonomskog fakulteta, Univerziteta CG i svoj”, kazao je Lajović.

Bonus video: