Studentska viza za svijet: Popust u 38 država

Mladi u Crnoj Gori popuste uz MSC i EYCA kartice mogu ostvariti na sto prodajnih mjesta, a u Evropi čak u više od sto hiljada
146 pregleda 5 komentar(a)
Centar za afirmaciju mladih, Foto: Milica Novaković
Centar za afirmaciju mladih, Foto: Milica Novaković
Ažurirano: 22.09.2012. 10:23h

Mladi u Crnoj Gori od 1. oktobra moći će sa MSC i EYCA karticama po povoljnijim cijenama da plaćaju robu i usluge na više od 100 hiljada registrovanih mjesta u Crnoj Gori i širom Evrope.

Iz Centra za afirmaciju mladih juče su na konferenciji u Ministarstvu prosvjete i sporta kazali da će pristup karticama Montenegro Student Card&European Youth Card imati mladi od 13 do 30 godina, i to po cijenama od osam i deset eura.

Božidar Vuković iz te organizacije objasnio je da su tokom projekta, koji traje već godinu, uspjeli da obezbijede veliki broj popusta počevši od prevoza, putovanja, ljepote, zdravlja, kulture, sporta, zabave, pa sve do hrane i smještaja.

“Kartice će od 1. oktobra moći da se koriste. Uz njih će korisnici dobiti brošure sa više informacija o tome gdje mogu dobiti popuste. Prodajna mjesta će biti na fakultetima, ali će postojati i štandovi u srednjim školama”, najavio je Vuković.

Mladi u Crnoj Gori popuste uz MSC i EYCA kartice mogu ostvariti na sto prodajnih mjesta, a u Evropi čak u više od sto hiljada.

Zainteresovani prilikom prijave prvo popunjavaju formulare, a potrebno je da donesu jednu fotografiju i lični dokument sa slikom na uvid. Članarina od osam, odnosno 10 eura važi za godinu.

Pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović ocijenila je juče da će kartice omogućiti veću mobilnost crnogorskih studenata i unaprijediti život mladih.

Na pitanje “Vijesti” da li će kartice eliminisati problem sa kojim se susreću studenti tokom ljetnjih i zimskih mjeseci kada kod brojnih prevoznika nemaju pravo popusta i ne smatraju se studentima, osim tokom studijske godine iz Centra za afirmaciju mladih su kazali da će popuste imati tokom čitave godine.

“Kartica važi godinu i to je ugovorom definisano. Mnogi preduzetnici su nam na to skrenuli pažnju i bili su u zabludi da studenti ne mogu ljeti i zimi koristiti popuste. Ugovorom smo sve to precizirali i neće biti zablude”, kazao je Vuković.

Popusti uz kartice MSC EYCA rezultat su saradnje Centra za afirmaciju mladih, Saveza studenata Ekonomskog fakulteta i Studentskog vijeća Pravnog fakulteta koji su se prijavili za tender za sticanje prava na članstvo u Asocijaciji organizacija koje sprovode taj projekat u 38 zemalja svijeta i imaju više od četiri miliona korisnika.

Bonus video: