Danci donirali insulin, biće ga do kraja godine

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki drugi put je poništila rješenje kojim je nabavka povjerena firmi “Farmegra”
66 pregleda 5 komentar(a)
Institut za javno zdravlje, Miodrag Radunović, Foto: Boris Pejović
Institut za javno zdravlje, Miodrag Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.09.2012. 13:43h

Ministar zdravlja dr Miodrag Radunović poručio je građanima koji boluju od šećerne bolesti da ne treba da brinu zbog nestašice insulina jer je kriza prevaziđena.

"Insulin za narednih 30 dana je već nabavljen i nalazi se u Montefarmu. Kao ministar uputio sam dopise kućama koje snabdijevaju Crnu Goru da nam doniraju određenu količinu insulina. Firma 'Novonordiks' iz Kopenhagena donirala je količinu insulina koji je dovoljan do kraja ove godine. Vrijednost ovog insulina je 250.000 eura”, kazao je Radunović.

Nakon toga će, kako je kazao, biti sprovedena procedura nabavke insulina. Tender za insulin je raspisan 29. decembra prošle godine, a posao je vrijedan blizu dva miliona eura.

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki drugi put je poništila rješenje kojim je nabavka povjerena firmi “Farmegra”.

Na tu odluku žalbe je podnijela kompanija “Baj farm”. Komisija je spojila prigovore na sjednici održanoj 10. avgusta i odlučila da tender vrati na ponovni postupak odlučivanja.

Bonus video: