„Žabljak Crnojevića“ najljepša poštanska marka

Akcija „Izaberimo najljepšu poštansku marku u 2011. godini“ trajala je gotovo tri mjeseca tokom kojih su posjetioci kompanijskog sajta mogli glasati za jednu od 29 maraka
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2012. 15:28h

Prigodna marka „Žabljak Crnojevića“, publikovana u okviru izdanja „Istorijsko nasljeđe“ najljepša je marka koju je Pošta Crne Gore izdala u 2011. odlučili su posjetioci Poštinog web sajta.

Akcija „Izaberimo najljepšu poštansku marku u 2011. godini“ trajala je gotovo tri mjeseca tokom kojih su posjetioci kompanijskog sajta mogli glasati za jednu od 29 maraka koje je Pošta objavila prošle godine. „Žabljak Crnojevića“, sa osvojenih 170 glasova, je marka koja se najviše dopala građanima.

Deset građana koji su glasali osvojili su filatelistički album sa svim markama objavljenim tokom prošle godine. Album su dobili: Ljiljana Bjelica, Maja Pavićević, Radek Zeman, Maja Delibašić, Filip Mišurović, Milan Vulić, Milica Popović, Vladimir Milić, Milan Radović i Nemanja Raičević.

Akcija, koju Pošta organizuje već nekoliko godina, dobra je prilika da podsjetimo na značaj koji ima poštanska marka, kao jedan od važnih kulturoloških obilježja svake zemlje. Učestvujući u izboru za najljepšu marku, građani su bili u prilici da vide i ocijene sva izdanja prigodnih maraka Pošte Crne Gore iz 2011. godine.

Podsjetimo, Crna Gora je svoju prvu marku izradila 1873. godine u Beču, a naredne, 1874. godine, ove marke puštene su u redovan saobraćaj. Prvi put nakon 1913. godine, Crna Gora je 15. decembra 2005. ponovo samostalno izdala poštansku marku. U čast ovog značajnog trenutka, upravo 15. decembra je Dan Pošte Crne Gore.

Bonus video: