Uskoro kartica sa popustima za mlađe od 30 godina

NVO Centar za afirmaciju mladih najavila interesantan projekat
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2012. 14:31h

Mladi iz Crne Gore uskoro će moći da koristi popuste od 10 do 70 odsto u više od 100.000 registrovanih mjesta u Crnoj Gori i Evropi, uz pomoć kartice Montenegro Student Card&European Youth Card.

Nevladina organizacija Centar za afirmaciju mladih na tenderu je dobila ekskluzivno pravo da evropske kartice za mlade sprovede u Crnoj Gori. Iz te nevladine organizacije agenciji MINA je saopšteno da će kartice moći da koriste mladi od 13 do 30 godina.

Kako su naveli, za taj program, koji se sprovodi u 38 zemalja sa više od četiri miliona korisnika, dobili su podršku iz kabineta premijera Igora Lukšića i od Ministarstva prosvjete i sporta.

Iz Centra su pojasnili da je cilj projekta obezbjeđivanje boljih uslova života za mlade u Crnoj Gori.

"Kartice predstavljaju ulaznicu mladih u svijet informacija, mobilnosti, kulture i omladinskih dešavanja. Preko mreže usluga i popusta ove kartice omogućiće mladim ispod 30 godina, bez obzira da li su učenici, studenti, zaposleni ili nezaposleni da koriste široke mogućnosti popusta na preko 100 hiljada registrovanih mjesta", kaže se u saopštenju.

Navodi se da svaki korisnik kartica pored popusta dobija i osiguranje od povreda i putno osiguranje.

Iz Centra su kazali da će ubrzo kroz javnu kampanju pod nazivom “Sa karticom za mlade kroz Crnu Goru i Evropu”, informisati javnost o svim mogućnostima koje kartica nudi.

Prema njihovim riječima, do sada su ugovoreni popusti sa preko 100 javnih i privatnih firmi i preduzeća u Crnoj Gori koje se bave uslugama u saobraćaju – avio, željeznički i drumski, osiguranjem, hotelijerstvom, ugostiteljstvom, turizmom, zdravstvenim uslugama, knjižarama, parfimerijama, teretanama, buticima, specijalizovanim radnjama za prodaju nakita, garderobe, bijele tehnike i kozmetičkim salonima.

"Cilj nam je kreirati mrežu preduzeća, firmi i samostalnih preduzetnika u kojima će vlasnici evropske kartice za mlade ostvarivati popuste od 10 do 70 odsto", kazali su iz Centra.

Bonus video: